Pan Flüt Virtüözü Gheorghe Zamfir Eskişehir'de Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Pan Flüt Virtüözü Gheorghe Zamfir Eskişehir'de Konser Verdi

Pan Flüt Virtüözü Gheorghe Zamfir Eskişehir\'de Konser Verdi

Aşk şarkılarının unutulmaz besteci ve yorumcusu Gheorghe Zamfir, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda dinleyicilerle buluştu.

15.02.2012 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşk şarkılarının unutulmaz besteci ve yorumcusu Gheorghe Zamfir, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda dinleyicilerle buluştu.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve üniversitenin Müzik Kulübü'nün işbirliğinde, Evrensel Müzik Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen konserde Gheorghe Zamfir'e pan flüt ve akordeonda Aydın Yavaş, piyanoda Aleksander Mekaev, kemanda Lora Vaskova Lıpova, klasik gitarda Veysel Özgür Sağlam, Bas gitarda İlker Özalp ve bateride de Utlu Ünal eşlik etti.

Türkiye turnesinin son gününde, Eskişehirli dinleyicilerle buluşan Gheorghe Zamfir'in konserini Vali Kadir Koçdemir, Anadolu Üniversitesi rektör yardımcıları Porf.Dr.Aydın Ziya Özgür, Prof.Dr.Naci Gündoğan, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nezih Orhon ile çok sayıda kişi izledi.

Dünyanın en ünlü pan flüt sanatçısı olarak kabul edilen Gheorghe Zamfir, farklı müzikal dünyalar arasında bir köprüye benzetilen repertuarında; çingene müziğine, ana vatanı Romanya'nın folkloruna duyduğu sevgiye her zaman yer verirken, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak etkileyici performans sergiliyor.

200'den fazla albüme, 40 milyondan fazla albüm satışına, sayısız ödüllere, 5 kıtada turnelere imza atan pan flütün efsanevi ismi Gheorghe Zamfir, "Pan Flütün Kralı" gibi isimlerle anılırken, mitolojik tarifiyle "Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran Adam" olarak da onurlandırılıyor.

Repertuarındaki çok yönlülük ve yaratıcılık, sanatçıya dünya çapında övgüler ve ödüller getirirken, Zamfir aynı zamanda Fransa'da "Chevalier des Arts et Lettres de France" ve "20'nci Yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı" unvanlarına da layık görüldü. "Benim için en önemli olan şey yaratıcılıktır" diyen sanatçı, film müziklerinde de büyük bir başarı yakaladı.

Gheorghe Zamfir; "Once Upon a Time in America", "The Karate Kid" gibi filmlerin müziklerine imza atarken, Quentin Tarantino'nun "Kill Bill Vol. 1" isimli filminde, James Last Ortchestra ile kaydedilen "The Lonely Shepherd" parçasıyla da büyük dikkat çekti. Aynı zamanda sanatçının "Once Upon a Time in America" adlı parçası, sevilen televizyon dizisi "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" filminde de sık sık izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pan Flüt Virtüözü Gheorghe Zamfir Eskişehir'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement