Panama Belgelerine Göre Suudi Kral İsrail Başbakanı'na 80 Milyon Dolar Vermiş - Son Dakika
Ekonomi

Panama Belgelerine Göre Suudi Kral İsrail Başbakanı'na 80 Milyon Dolar Vermiş

Panama belgelerine göre Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, İsrail Başbakanı Binyamin Natanyahu'ya seçim çalışmalarında kullanması için 80 milyon dolar yollamış!

10.05.2016 09:27  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Panama belgeleri dünya gündemini sarsmaya devam ediyor. Suudi Arabistan ile İsrail pek de saklama gereği duymadıkları gizli ittifaklarını her geçen gün derinleştirirken, Suudi Kral Salman'ın İsrail Başbakanı Benyamin (Bibi) Netanyahu'nun seçim kampanyasını finanse ettiği ortaya çıktı.

ARAP'TAN YAHUDİ'YE SEÇİM İÇİN PARA DESTEĞİ

Salman'ın, Bibi'nin seçim kampanyası için geçen yıl 80 milyon dolar verdiği ortaya çıktı. Dünya çapında onlarca liderin de karıştığı yolsuzluk, vergi kaçırma ve kara para aklamayla ilgili Panama Belgeleri'ni kaynak gösteren İsrail İşçi Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Isaac Herzog, Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz'in Netanyahu'nun seçim kampanyasını finanse ettiğini duyurdu.

Virgin Adaları üzerinden 11 milyon dosyalık Panama Belgeleri'ne göre Salman, Mart 2015'te hem Suriye hem İspanya vatandaşı olan Muhammed Eyad Kayali aracılığıyla Netanyahu'ya 80 milyon dolar ulaştırmış. Para, İsrail liderine ulaştırılmak üzere İsrailli milyarder Teddy Saggi'nin Britanya'ya bağlı Virgin Adaları'ndaki bir şirketinin hesabına yatırılmış.

GEÇEN AY DA BİRÇOK İSİM AÇIKLANMIŞTI

Geçen ay açıklanan belgelerde belgelerde, İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putkin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Arjantin lideri Mauricio Macri, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, ünlü aktör Jackie Chan ve İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın isimleri geçmişti.

TÜRKİYE'DEN 101 ŞİRKET YER ALIYOR

Panama belgelerinin ikinci dalgasında Türkiye'den 101 şirketin yer aldığı hesaplar da ilk kez dünya kamuoyuna açıklandı.

Panama Belgelerine Göre Suudi Kral İsrail Başbakanı\'na 80 Milyon Dolar Vermiş

Son Dakika Ekonomi Panama Belgelerine Göre Suudi Kral İsrail Başbakanı'na 80 Milyon Dolar Vermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • yusuf: Burada birilerine akkoyun deyip de dalga geçiyorsunuz ya.. asıl koyun her duyduğuna inanandır... 14 5 Yanıtla
  • Trbz10: Yakında bizim cumhurbaşkanımız için de iftira atacaklar. Demedi demeyin 0 17 Yanıtla Vatansever: Ula. Kaz sende doğru olduğunu biliyon emme işinize gelmiyor. Def olun la Atatürk türkiyesinden 11 0
  • MUSAB...: bu niye şaşıralım ki Kafirler ancak kafirleri dost edinir. 13 0 Yanıtla
  • MUSAB...: İSLAM sizlerden BERİDİR EY MEKKE muşrikler ey demokrasi muşrikleri ey kafirlerin uşakları (ALLAH) sizi helak edecek inşaALLAH... 11 1 Yanıtla
  • ELİF: Kral Abdullahtan sonra gavura destek olma dönemi bitti. Kral Selmandan ve oğlu Muhammed bin Selmandan ödü kopuyor Avrupanın. Adamı dünyanın en tehlikelisi ilan etmişler. Müslümanların birlik olmasını sağlayacak kişi bu kralın oğlu bence. Hadislerde de var. Adama olmadık iftiralar atıyorlar müslümanlar birleşmesin diye... 8 3 Yanıtla
  • yusuf: araplara kazandırılan para yahudıye hibe ediliyor ey sahte müslumanlar uyanın karnınızı deyıl beynınızı çalıştırın 8 1 Yanıtla
  • heyyt: GAZA GELMEYİN.trol haberbunlar .nabzımza bakıyolar.AKILI OLUN. 3 5 Yanıtla
  • Ahmet: Teyonun kankası gazze gazze diyordu napacak simdi 6 2 Yanıtla
  • MUSAB...: (ALLAH) İÇİN TEVHİD,TAĞUT,ŞİRK,BİDAT NEDİR ARAŞTIRIN ÖĞRENİN BAKIN İSLAM NEYMİŞ ÖĞRENİN... 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement