Pancar Çiftçisi Kayseri Şeker'e, Çalışanlar Ekmeğine Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Pancar Çiftçisi Kayseri Şeker'e, Çalışanlar Ekmeğine Sahip Çıktı

Pancar Çiftçisi Kayseri Şeker\'e, Çalışanlar Ekmeğine Sahip Çıktı

Kayseri Şeker yöneticileri hakkındaki Kayseri’de yayın yapmakta olan bir televizyonunun 3 Ağustos Çarşamba günü haber saatinde yalan ve mesnetsiz haberleri yayınlaması, Kayseri Şeker’e ve dolayısıyla 80 bin çiftçiye karşı haddini aşan, kışkırtıcı, tahrik ve iftira kampanyalarına devam edenTV, gazete ve sosyal medya üzerinden olumsuz haberler yaymaya devam edenler pancar çiftçileri ve Kayseri Şeker çalışanları tarafından protesto edildi.

05.08.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker yöneticileri hakkındaki Kayseri'de yayın yapmakta olan bir televizyonunun 3 Ağustos Çarşamba günü haber saatinde yalan ve mesnetsiz haberleri yayınlaması, Kayseri Şeker'e ve dolayısıyla 80 bin çiftçiye karşı haddini aşan, kışkırtıcı, tahrik ve iftira kampanyalarına devam edenTV, gazete ve sosyal medya üzerinden olumsuz haberler yaymaya devam edenler pancar çiftçileri ve Kayseri Şeker çalışanları tarafından protesto edildi.

Kayseri Şeker ile ilgili yalan ve iftira kampanyası yürüterek yayın yapan kuruluşlara karşı demokratik haklarını siyah çelenk bırakıp yayınlarını protesto etmek üzere sabah saatlerinde fabrikaya gelen pancar çiftçileri ve çalışanların bu taleplerini Kayseri Şeker yöneticilerine iletmeleri üzerine Yönetim Kurulu Üyeleri, ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak, böyle bir yürüyüşün çeşitli provokasyonlara alet olabileceğini ve protestoların fabrika içerisinde yapılmasının daha uygun olacağını çiftçi ve işçi temsilcilerine iletti.

Yönetimin kararına saygı duyan çiftçiler adına Boğazlıyan çiftçisi ve Çalapverdi Köyü Muhtarı Emre Doğan tarafından okunan bildiride, "Bugün burada Kayseri Şeker ve Yönetimi hakkında basın ilke ve esaslarının çok uzağında yayınlarıyla biz çiftçiler başta olmak üzere, Kayseri kamuoyunu yanıltmaya, aldatmaya yönelik haber ve yayın yapan Televizyon ve Gazeteye olan tepkimizi siyah çelenk koyarak göstermiş bulunuyoruz. Yandaş ve tetikçiliğini yapanlara sesleniyoruz, Ne yaparsanız yapın, pancar çiftçileri olarak Başkanımız Hüseyin Akay ve Yönetimine güvenimiz tamdır. Yalan haber yapan Medya Grubu'nu kınıyor, basın meslek kurallarına uygun yayın yapmaya davet ediyoruz." denildi.

Çalışanlar adına ise Şeker-iş Sendikası Kayseri şubesinden İşyeri temsilcisi Refik Yüksel tarafından okunan bildiride:

"Biz bu fabrikanın geçmişini unutmadık. Maaşlarımızın yarı yarıya düşürüldüğü, buna rağmen maaş alamadığımız, ay'ı günü şaşırdığımız, borçlarımızı ödeyemediğimiz, esnafın yüzüne bakamadığımız, o kara yılları Allah bir daha bizlere yaşatmasın. Bizlerin ekmek kapısı, geleceği olan Kayseri Şeker ve Yönetimi hakkında aylardır, yanlı, yalan ve iftiralarla dolu yayın yapan, rant sevdalılarının karalama kampanyasını yürüten basın kuruluşlarını Kayseri Şeker çalışanları olarak kınamak üzere buradayız. Rantçıların hizmetkarı olanlara sesleniyoruz. İftiralarınıza, yalanlarınıza son verin artık. Mesleğinize saygınız yoksa, bizlerin ekmeğine saygınız olsun. Yalan ve iftiralarınıza son verin diyor kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

İşçiler ve çiftçi temsilcileri yapmış oldukları protesto sonrasında Başkan Akay'ın makamına kadar yürüyerek desteklerini dile getirdi. Kayseri Şeker çiftçilerinin göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Akay, çiftçiler ve çalışanlara yönelik olarak yapmış olduğu konuşmasında, "Bu şirketi milletin, çiftçinin, çalışanın emaneti olarak görüyoruz. Biz hep devletimizin, vatanımızın ve milletimizin yanında olduk, hep bu Al bayrağın yanında olduk. Şehit kanlarıyla rengini alan al bayrağın bizim için ne kadar anlamlı ne kadar değerli olduğunu herkes biliyor. Onun için bize kimsenin söyleyeceği bir şey yok. Fetöcuymuş, teröristmiş, şucuymuş, bucuymuş Allah hepsinin belasını versin. Devlete, millete, vatana, bayrağa kast edenlerle bizim aynı anlayış içerisinde olmamız, onlara müsade göstermemiz, onlarla beraber olmamız akla ziyan bir durumdur.

Hasta ruhlu insanlar bizim gerçekten adam zannettiğimiz bazı insanları da yanlarına katarak Kayseri Şeker hakkında bir kumpas oluşturmaya çalışıyorlar. Allah'ın ve devletimizin adaletine de inanıyoruz. Bu toz duman dağılacak, bu bulanık su dağılacak, su berraklaşacak ortam da rahatlayacak. Hak yerini bulacak. Herkes hak ettiği neyse layık olduğunu bulacak. Biz buna inanıyoruz.Şimdi bir takım kumpaslar yapılmış.Kumpaslar 5-7 sene sonra ortaya çıkıyor.Şimdi bugün Kayseri Şekere karşı yapılmak istenen kumpasta bir gün ortaya çıkacak biz de buna inanıyoruz.

Sosyal medya da bir takım iftiralar, alçakça dedikodular, tuzaklar kurulmaya çalışılıyordu. Şimdi ben anlıyorum ki 24 Ağustos'ta yapacağımız Genel Kurula gelme cesareti olmayanlar, yüreği buna yetmeyenler, çalışanın ve çiftçinin karşısına çıkacak kadar cesareti olmayanlar bu genel kurulu akıllarınca sabote etmeye çalışıyorlar. İşte şimdi çalışanlarımız başta olmak üzere çiftçilerimizle beraber Türkiye'ye örnek olacak bir genel kurulu beraber yapacağız." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pancar Çiftçisi Kayseri Şeker'e, Çalışanlar Ekmeğine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement