Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de yaşayacak

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de yaşayacak Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de bulunan parklara verildi Korona virüsle mücadelede en ön saflarda yer alıp hayatını kaybeden sağlık personellerinin adları...

20.03.2021 15:53  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de yaşayacak

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de bulunan parklara verildi

İSTANBUL - Korona virüsle mücadelede en ön saflarda yer alıp hayatını kaybeden sağlık personellerinin adları Sultangazi'de bulunan parklara verildi.

1 yıldır mücadele edilen yeni tip korona virüs pandemisine karşı en ön safta yer alıp hayatını kaybeden sağlık personelleri Sultangazi'de unutulmadı. Sultangazi Belediyesi tarafından ilçe genelinde bulunan 21 parka sağlık çalışanlarının isimleri verildi. Korona virüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık personellerinin adlarının yaşatılması amacıyla yapılan uygulama için yeni adıyla Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Parkı'nda bir program düzenlendi. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınları katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda pandemide vefat eden sağlık personelleri için dua okundu. Ardından Sultangazi Belediye Başkanı Dursun tarafından yaşamını yitiren sağlık personellerinin yakınlarına çiçek takdim edildi. Çiçek takdiminden sonra ise kurdele kesimi gerçekleştirildi. AK Parti Milletvekili Güler, Başkan Dursun ve sağlık personellerinin yakınları hayatını kaybeden sağlık çalışanları için ağaç dikimi gerçekleştirdi. 21 parkın yeni isimleriyle birlikte görsellerinin bulunduğu resim sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.

"Bizim yaptığımız onlara karşı vefa ve minnet duygumuzu ortaya koymak"

Belediye olarak yaptıklarının sağlık personellerine karşı vefa ve minnet duygularını göstermek olduğunu dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, " Bugün Sultangazi'de pandemi döneminde vefat eden 21 sağlık çalışanımızla ilgili parklara isim verme suretiyle vefa duygumuzu iletmiş oluyoruz. Pandemi döneminde başta Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu olmak üzere içlerinde eczacılar, ebeler ve doktorlarımızın olduğu vefat eden 21 sağlık çalışanımız var. Bunların ismi inşallah Sultangazi'de yaşayacak. Aileleri de bugün bizlerle birlikte. Onların gözlerindeki mutluluğu gördüğümüzde bizde mutlu olduk. Bizim yaptığımız onlara karşı vefa ve minnet duygumuzu ortaya koymak. Sultangazi'nin 21 farklı adresinde artık isimleri yaşayacak" diye konuştu.

"Bu parklara onların adının verilmesi onları bir anlamda sonsuzluğa taşımak oldu"

Etkinliğin çok güzel bir hediye olduğunu belirten Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun eşi Didem Taşcıoğlu, "Sağlık şehitlerimiz için yapılan bu hediye karşısında çok duygulandım. Hepsi çok özel insanlar. Yaşamlarını meslekleri ve sevdiği insanlar için meslekleri uğruna pandemide yitirdiler. Hepsi şehadet şerbetinden içmişlerdir. Hepsi şehittirler. Bu parklara onların adının verilmesi onları bir anlamda sonsuzluğa taşımak oldu. İsimleri bu parklarda yaşayacak. İnsanlar bu parklara gelecekler, neşelenecekler belki şifa bile bulan olacak. Dolayısıyla bu hepimiz için çok güzel bir hediye oldu. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Sultangazi belediye başkanımıza, Sultangazi Belediyesi'ne ve burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok duygulandık. Çok güzel bir etkinlik oldu" ifadelerini kullandı.

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi\'de yaşayacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi'de yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement