Pandemide servetlerine servet kattılar! Milyarder listesine damga vuran isimler arasında Uğur Şahin de var - Son Dakika
Ekonomi

Pandemide servetlerine servet kattılar! Milyarder listesine damga vuran isimler arasında Uğur Şahin de var

Ekonomi dergisi Forbes, 'Yılın Milyarderleri' listesinde ilk kez 'COVID Milyarderleri' adında bir bölüme yer verdi. Listenin 40 yeni milyarderi tıbbi ürün, aşı üretimi vb. alanlarda çalışarak salgın sayesinde toplam 77.9 milyar dolarlık servet edindi. Koronavirüs aşısını bulan BioNTech şirketinin sahibi Prof. Uğur Şahin de listenin 4. sırasında kendine yer buldu.

11.04.2021 12:02  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir yılı aşkın süredir hayatımızda olan koronavirüs, milyonlarca insana kabusu yaşattı. Hala salgının tehlikeli boyutu ciddiyetini korurken, bu süreç kimilerinin ise ekonomik anlamda daha da büyümesine yol açtı.

PANDEMİ ZENGİNLERİ

Pandeminin en kazançlı çıkan isimleri tıbbi ürün, test sistemleri, aşı, koruyucu malzeme ve cihaz geliştirenler oldu. Ekonomi dergisi Forbes'un açıkladığı 'Yılın Milyarderleri' listesinde ilk kez 'COVID Milyarderleri' diye bir bölüme yer verildi. Listenin 40 yeni milyarderi, salgın sayesinde toplam 77.9 milyar dolarlık servet edindi.

MİLYARDERLERİN 14'Ü ÇİNLİ

Bu kişilerin 14'ü salgının çıkış noktası Çin'den. Bu sayede Çin'in başkenti Pekin dünyada en çok milyarderin yaşadığı şehir oldu. 33 milyarder daha eklenmesiyle şehirdeki milyarder sayısı 100'e çıktı.

Pandemide servetlerine servet kattılar! Milyarder listesine damga vuran isimler arasında Uğur Şahin de var

Listeye yeni katılan 40 yeni dolar milyarderi arasında en zengini maske ve diğer koruyucu ekipmanlar üreten Çin merkezli Winner Medical'in yüzde 68 hissesine sahip olan Li Jianquan. Şirketin 2020 yılında Shenzen Borsası'ndaki halka arzı sonrası Jianquan'ın şahsi serveti 6.8 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Aralarında Moderna ve yine Çin merkezli CanSino Biologies'in de bulunduğu bazı şirketlerin değeri büyük yükselişe geçti. Aynı şirketten birden fazla milyarder Forbes listesine girmeyi başardı.

UĞUR ŞAHİN DE LİSTEDE

Salgınla ilişkili yeni milyarderler sıralamasında 4. sırada Türkiye ve dünyanın yakından tanıdığı bir isim bulunuyor. Biontech Kurucu Ortağı Uğur Şahin, Forbes'a göre 4 milyar dolarlık servete ulaştı ve ilk kez milyarderler listesine girdi.

Pandemide servetlerine servet kattılar! Milyarder listesine damga vuran isimler arasında Uğur Şahin de var

Son Dakika Ekonomi Pandemide servetlerine servet kattılar! Milyarder listesine damga vuran isimler arasında Uğur Şahin de var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Adnan: Adam aşı bulmuş ama Türk olduğu söyleniyor bedava aşı mı vermiş kazandığı paranın vergisini bile Almanya ya ödeyen birisi. Adam olsa Türk devletine aşının patentini verir insanın ölmesinin önüne geçer para milli duygunun önünde. 19 17 Yanıtla Mordem: Adam turkiyede kalsaydi imam olurdu almanya gitti asiyi buldu 6 1
  • Himmm: İnsanliga faydasi olmayan Covid Milyarderleri! 24 6 Yanıtla
  • Uğursuz: Bu adama tek inanmayan ben miyim yahu bu adam rant peşinde 24 5 Yanıtla
  • Kahraman: Bence bu adamlar kahraman değil koranadan ölen her insanın ölümünden az da olsa sorumlu. Madem Bi şey buldun insanlığın hizmetine sun kazandığın paralar katil olmanı engellemez 18 10 Yanıtla
  • Serhat bağbaşı: Listeye marketleri ve kolonyacıları ve damatıda ekleyin 21 7 Yanıtla Black: Yok ya kanımca saydıklarından ilk 5'ı, 5'li mütahitler sonra onlar geliyor. 0 0
  • Fenasi: İlaç veya insanlığa faydası olan herhangi bir kimyasal karışımı bulup insanlığa tasarımını ücretsiz açana bilim insanı, para ile satana tüccar diyoruz. Herhangi bi kobiden veya girişimci iş adamından farkı ne yaptığının? 23 4 Yanıtla
  • Vatandaş doğrusöz : Bazı yorumcu arkadaşlar diyorki parası var napacakki ihtiyacı yok siz hiç zenginin doyduğunu gördünüzmü birinden bir yardım isteyin nasıl verecek yazacak oturur kalırsın arkadaşlar eğer insanlarda vicdan merhamet sevgi saygı doğru dürüstlük insanlık yardım severlik paraya tapmasaydıkar yüce rabbim bu hastalıkları göndermezdi koca dünyayı hastalık niçin sarmış sahibini unuttu para mal mülk hırsı yüzünden insanların yapmadıkları pislik kalmadı can çıkar huy çıkmaz insanoğlunda asla ne tövbe nede şükür var varsın para hırsı yüzünden daha bakın neler gelecek insanoğlunun başına ama aynı tas aynı hamam asla değişmez 18 4 Yanıtla
  • Seko: Hakkıyla kazanmış. Helal olsun. 14 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement