Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı - Son Dakika
Sağlık

Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı

Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı Elazığ'da diğer zamanlarda olduğu gibi 17 günlük tam kapanma sürecinde de Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara hizmet verilmeye devam ediyor Kentte evde bakım hizmetine kayıtlı 6 bin...

06.05.2021 12:10  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı

Elazığ'da diğer zamanlarda olduğu gibi 17 günlük tam kapanma sürecinde de Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara hizmet verilmeye devam ediyor

Kentte evde bakım hizmetine kayıtlı 6 bin 700 hastaya 15'i doktorlu 20 ekip hizmet özenle hizmet veriyor

ELAZIĞ - Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla sağlıkta yükün artmasına rağmen, evde sağlık hizmetleri kesintiye uğramadan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan 6 bin 700 hastanın kontrol ile tedavileri yapılmaya devam ediyor. Kentte 15'i doktorlu 20 ekip düzenli olarak hizmet vererek ülkenin sağlıktaki gücünü ve insana vefayı ortaya koyarken, hasta yakınları "Doktor ayağımıza geliyor bundan daha güzel imkan olabilir mi"diyerek teşekkürlerini iletiyor.

Covid-19 pandemisinin en fazla etkilediği yaşlılara evde bakım hizmetleri, sağlıkta yükün artmasına rağmen bu dönemde de ara verilmeden devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından oluşturulan 15'i doktorlu 20 ekip, 7 gün 24 saat. kentte kayıtlı 6 bin 700 yaşlıya hizmet etmek için yoğun mesai harıcıyor. Tek tek evlere giden onların pansumanından, kontrollerine kadar her şeyi fedakarca yerine getiren sağlık personelleri, ailelerine davranılmasını istedikleri gibi onlara hizmet etmeye çalışıyor. Hasta yakınları ise onların bu vefalı davranışına "Doktor ayağımıza geliyor, bundan daha güzel imkan olabilir mi" diyerek duydukları memnuniyeti aktarmaya çalışıyor.

"7 gün 24 saat hizmet veriyoruz"

Covid-19 pandemisine rağmen ekip arkadaşlarıyla beraber özveriyle çalıştıklarını belirten Evde Sağlık Hizmetleri Biriminden Dr. Gülçin Şahin, "Biz daha çok palyatif hizmet veriyoruz. Yani acil müdahale kapsamına girmeyen ya da acil uzman görüşü alınması gerekmeyen bakım hastalarına hizmet veriyoruz. Genelde yaşlı ve kronik hastalarımız oluyor. Dönem dönem çeşitli karın ağrısı, mide bulantısı, ishal ve ateş gibi şikayetlerle bize başvuruyorlar. Biz de mümkün olduğu en kısa sürede değerlendirip muayene, kan talebi ya da pansuman gibi talepleri olan hastalarımıza bu şekilde hizmet sunuyoruz. Köyler dahil il geneli 20 tane ekibimiz var, 15'inde doktorlu ekibimiz mevcut. Evde bakıma kayıtlı yaklaşık 6 bin 700 hastamız mevcut. 7/24 hizmet veriyoruz. Randevulu çalışıyoruz ama biz mümkün olan en kısa sürede hastalarımıza hizmet veriyoruz" dedi.

"Kendi ailemize nasıl davranılmasını istiyorsak biz de onlara o şekilde davranmaya çalışıyoruz"

Hastalara aileleri gibi davranarak memnun etmeye çalıştıklarını dile getiren Dr. Şahin, "Hasta ve yakınları Ankara'da merkezi numaramız olan 444 38 33'e önce başvurularını yapıyorlar. Daha sonra hasta bizlerin sistemine düşüyor. Bizim koordinasyondaki görevli arkadaşlar bunu değerlendiriyorlar ve bizim kendi çeşitli haberleşme gruplarımızdan da bizlere düşüyor. Bölge bölge hastaları ayırıp hepsine ertesi gün hizmet veriyoruz. Hastaları kendi yakınlarımız gibi görüyoruz. Kendi annemize, babamıza, nenemize ve dedemize nasıl davranılmasını istiyorsak biz de onlara o şekilde davranmaya çalışıyoruz. İnşallah, memnun kalıyorlardır. Elimizden geldiği kadar dertlerine derman olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Doktor ayağımıza geliyor, bundan daha güzel imkan olabilir mi"

Evde bakım hizmeti alan 91 yaşındaki kayınvalidesinin evde sağlık hizmetlerinden yararlandığını ifade eden Cemil Kaşan ise " Verilen hizmetten yüzde yüz memnunum, şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Covid-19 aşısını, diğer grip aşısını gelip evde yaptılar. bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hastamızın, astım, tansiyon ve şeker hastalığı var, ayrıca ayağa kalkamıyor. Kaynanamın burnundaki yara yaklaşık 12 yıldır var. Hastaneye götürdüm ve ameliyat edileceğini kendisine söyledim ama kabul etmedi. Şuanda ise Covid-19 hastalığı var, biz onu götürmek istemiyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok, istediğimiz saat, dakikada sağlık hizmeti burada. Doktor ayağımıza geliyor, bundan daha güzel imkan olabilir mi" diye konuştu.

Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Pandemiye rağmen, evde sağlık hizmeti kesintiye uğramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor
    15:40 Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor

    Gaziantep'te 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, 57 yıl önce evlendiği eşi Sabiha Kılavuz'un Alzheimer hastalığıyla mücadelesinde en büyük destekçisi oldu. Eşini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne götüren Kılavuz, burada eşinin hafızasını güçlü tutmaya çalışıyor. Eşinin hastalığı sonrası hayatlarının büyük oranda değiştiğini belirten Kılavuz, ölene kadar eşine destek olacağını söyledi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.


Advertisement