Pandemiyle tüketicilerin tatil alışkanlıkları değişti - Son Dakika
Ekonomi

Pandemiyle tüketicilerin tatil alışkanlıkları değişti

Pandemiyle tüketicilerin tatil alışkanlıkları değişti

Enuygun.com verilerine göre, İstanbul'a yakın yerler ve adalar bu yazın en popüler destinasyonları olurken, geçtiğimiz yıllarda ortalama yedi gün olan tatil süresi, bu yıl ortalama beş güne indi.

04.09.2020 12:27  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enuygun.com verilerine göre, İstanbul'a yakın yerler ve adalar bu yazın en popüler destinasyonları olurken, geçtiğimiz yıllarda ortalama yedi gün olan tatil süresi, bu yıl ortalama beş güne indi.

Enuygun.com, kullanıcıların yaz aylarındaki seyahat tercihleriyle ilgili analiz çalışmasının sonuçlarını yazılı açıklamayla paylaştı.

Sonuçlara göre, pandemi tüketicilerin bu yıl ki tatil alışkanlıklarını da değiştirdi.

İstanbul'a yakın yerler ve adalar bu yazın en popüler destinasyonları olurken, geçtiğimiz yıllarda ortalama yedi gün olan tatil süresi, bu yıl ortalama beş güne indi. Tatile en çok çıkan kesim ise 25-35 yaş arası gençler oldu.

Bu yaz en çok Büyükada, Bozcaada, Gökçeada gibi ada otelleri, butik oteller ve Koronavirüs önlemi alan oteller aranırken, içinde bulunulan süreç nedeniyle insanlar kendilerini daha güvende hissetmek ve kalabalıklarla karşılaşmamak için küçük ve butik otelleri tercih etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, özellikle İstanbul'a yakın yerler ile Çanakkale ve ada otellerinde aramaların üç kat arttığını bildirdi.

Koronavirüs önlemi alan, denize sıfır otellerin de en çok aranan diğer seçenekler olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, şunları kaydetti:

"En çok 25-35 yaş arası gençler uçak bileti satın aldı. Bu yaş grubunu 18-24 yaş arası gençler izledi. Uzun bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşların ise uçak bileti satın alma oranı yalnızca yüzde 2 oldu. Kurban Bayramı haftası dışında kullanıcılar, bu yaz ortalama beş gün tatil yapmayı tercih etti. Geçtiğimiz yıllarda yazın gidiş dönüş ortalama yedi günlük bilet satın alınırken, bu yaz gidiş dönüş ortalama beş günlük biletler alındı."

Uçak ve otobüs biletlerinde İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Trabzon ve Diyarbakır başı çekerken uçak biletinde ortalama bilet fiyatı 400 TL, otobüste ise 154 TL oldu. Bu yaz Enuygun'dan en düşük uçak bileti 72,99 TL'den satılırken, 6 kişilik bir aile en yüksek yurt dışı bileti için toplam 47 bin 207 TL ödedi."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Pandemiyle tüketicilerin tatil alışkanlıkları değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.


Advertisement