Paneli İptal Edilen Mehmet Ali Ağca Basın Açıklamasına da Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Paneli İptal Edilen Mehmet Ali Ağca Basın Açıklamasına da Katılmadı

Paneli İptal Edilen Mehmet Ali Ağca Basın Açıklamasına da Katılmadı

Haber-Kamera İhsan YALÇIN İstanbul DHABayrampaşa'da konuşma yapacağı panel iptal edilen Mehmet Ali Ağca, yapacağı basın açıklamasına da gelmekten son anda vazgeçti.

13.05.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera İhsan YALÇIN İstanbul DHA

Bayrampaşa'da konuşma yapacağı panel iptal edilen Mehmet Ali Ağca, yapacağı basın açıklamasına da gelmekten son anda vazgeçti.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın, sosyal medya üzerinden ve davetiyelerle, Bayrampaşa Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Kıyamet yaklaşırken, insanlık çökerken tek çare İslam başlıklı bir panele katılacağı duyuruldu. Ancak daha sonra, Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Birinci, düzenlediği panelin iptal edildiğini ve Mehmet Ali Ağca ile birlikte konuya ilişkin kültür merkezinin önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Ağca, saat 18.30'da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi önünde yapılması planlanan basın açıklamasına da katılmadı. Yılmaz Birinci, kameralar karşısına geçip panelin iptal nedenini ve Ağca'nın basın açıklamasına neden katılmadığını anlattı.

MORALİNİN BOZUK OLDUĞUNU BELİRTTİ

Ağca'nın İslam içerikli bir mesaj vereceğini söyleyen Birinci, Gazetecilik mesleğim icabı yerel basın tarihinde ilk kez Mehmet Ali Ağca'ya panel verdirmeyi düşündüm. Ağca, kamuoyunun çok tartıştığı bir isim. Olayı ideolojik manada değerlendirenler olmuş ve kültür merkezindeki yer tahsisinin iptali için belediyeye baskı yapıldığını öğrendim. Bugünkü panel iptal edilmiştir. Kendisiyle en son görüştüğümde, kendisi basın açıklaması yapmayı düşündüğünü söyledi; fakat açıklama sırasında protestoların olacağını, herhangi bir kaosa sebebiyet vermek istemediğinden kararsızlık yaşadığını ifade etti. Aldığı karar sonrasında da, basın açıklamasına katılmayacağını söyledi. Moralinin de bozuk olduğunu belirtti dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paneli İptal Edilen Mehmet Ali Ağca Basın Açıklamasına da Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement