Paniğe Kapılmadan Üretime Devam Edeceğiz" - Son Dakika
Ekonomi

Paniğe Kapılmadan Üretime Devam Edeceğiz"

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, spekülasyonlarla panik havası oluşturmaya çalışanlar olduğunu belirterek, "Biz sanayiciler ve iş adamları bunlara kulak vermeden, paniğe kapılmadan üretime ve ihracata devam edeceğiz.

14.08.2018 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, spekülasyonlarla panik havası oluşturmaya çalışanlar olduğunu belirterek, "Biz sanayiciler ve iş adamları bunlara kulak vermeden, paniğe kapılmadan üretime ve ihracata devam edeceğiz." dedi.

Büyüksimitci, oda üyelerine yönelik düzenlenen "Alacak Sigortası" konulu seminerde yaptığı konuşmada, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı alacak sigortalarının öneminin bir kat daha attığını belirtti.

Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışıldığını dile getiren Büyüksimitci, Türkiye'nin bu krizden güçlenerek çıkacağını söyledi.

Büyüksimitci, döviz kurlarındaki dalgalanmaları ekonominin hiçbir kuralı ile bağdaştırmanın mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemize karşı oynanan bu oyunlar karşısında hep birlikte mücadele edeceğiz. 1994 ve 2001 krizleri Türkiye'ye çok ciddi zararlar vermişti ama bugün Türkiye'nin birçok verisi çok sağlam. 800 milyar doları aşan gayri safi milli hasılası olan, ciddi bir üretim kabiliyetine sahip bir ülkeyiz. Bir takım mecralardan farklı spekülasyonlarla panik havası oluşturmaya çalışanlar var. Biz sanayiciler ve iş adamları bunlara kulak vermeden, paniğe kapılmadan üretime ve ihracata devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Paniğe Kapılmadan Üretime Devam Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement