Panorama Kocatepe 1922, Afyonkarahisar'da Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Panorama Kocatepe 1922, Afyonkarahisar'da Hizmete Girdi

Panorama Kocatepe 1922, Afyonkarahisar\'da Hizmete Girdi

Afyonkarahisar Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde, Anıtkabir'de bulunan Büyük Taarruz Panoraması'nın aslına uygun olarak çekilen fotoğrafları ile hazırlanan 'Panorama Kocatepe 1922'nin açılışı gerçekleştirildi.

02.11.2013 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde, Anıtkabir'de bulunan Büyük Taarruz Panoraması'nın aslına uygun olarak çekilen fotoğrafları ile hazırlanan 'Panorama Kocatepe 1922'nin açılışı gerçekleştirildi.

Anıtkabir'de bulunan 'Büyük Taarruz Panoraması'nın yüksek çözünürlükle ve büyük ölçülerde çekilen panoramik fotoğraflarının sergilendiği 'Panorama Kocatepe 1922'nin açılış törenine; Vali Yardımcısı Akgün Corav, Milletvekilleri Halil Ürün ve Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve eşi Bayan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ünlü tiyatro ve seslendirme sanatçısı Cahit Şaher ve Bayan Şaher, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri, birçok vatandaş ile öğrenciler katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Corav, Afyonkarahisar'ın en büyük değerinin Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı kutsal topraklar olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Bu önemli değeri Türkiye'ye ve hatta yurt dışına tanıtmamız gerekiyor. Bizler bu büyük zaferi her yıl 25-30 Ağustos günleri kutluyoruz. Zaman zaman bu kutlamaları daha güzel nasıl yaparız ve insanların katılımını nasıl artırabiliriz diye toplantılar yapıyoruz. İşte tüm ülkemize bu değeri sunmak ve Kurtuluş Savaşı'mızı hatırlatmak üzere yapılan bu çalışma kentimiz ve ülkemiz açısından çok önemlidir."

Konuşmaların ardından Sinerji Medya Yayıncılık bünyesinde, gazeteci-yazar Murat Akarçay tarafından, Türkiye'nin ilk özel otogarı olan AFTAŞ Şehirler Arası Otobüs Terminali iç salonda yapımı tamamlanan sis, ışık, ses ve lazer kullanılarak yapılan Kurtuluş Savaşı canlandırması, tüm izleyenlerin beğenisini kazandı.

Plaket takdimi ile devam eden tören, Vali Yardımcısı Corav ve beraberindekilerin Panorama Kocatepe 1922'yi incelemesi ve misafirlere arpa ekmeği, bulgur çorbası ile üzüm hoşafı ikram edilmesinin ardından sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Panorama Kocatepe 1922, Afyonkarahisar'da Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement