Papa, 12 Müslüman Sığınmacıyı Midilli'den Roma'ya Getiriyor - Son Dakika
Güncel

Papa, 12 Müslüman Sığınmacıyı Midilli'den Roma'ya Getiriyor

Yunanistan'ın Midilli Adası'na 5 saat süren bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francesco'nun, 12 sığınmacıyı da berberinde Roma'ya getirmekte olduğu açıklandı.

16.04.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Midilli Adası'na 5 saat süren bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francesco'nun, 12 sığınmacıyı da berberinde Roma'ya getirmekte olduğu açıklandı.

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, bu ziyaret için Alitalia'dan kiralanan uçağa binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Papa'nın beraberinde bazı sığınmacıları da yanında götüreceğine ilişkin haberleri doğruladı.

Peder Lombardi, Papa'nın bir konukseverlik jesti yapmak amacıyla, Roma'ya götürmek üzere 12 Suriyeli sığınmacıyı, ziyareti takip eden gazeteciler ve Vatikan heyetinin de bulunduğu uçağa aldığını duyurdu.

Vatikan, genellikle 70 kadar gazetecinin ruhani liderle uçağa binmesine izin veriyor. Ancak ilk kez Midilli Adası seyahati için sadece 45 gazetecinin uçak için akreditasyonu yapıldı.

Uçaktaki gazeteciler de, Roma'dan hareket ettikten sonra boş bırakılan yerlere dikkat çekmişti. TAMAMI MÜSLÜMAN SIĞINMACILAR

Tamamı Müslüman olan 12 sığınmacının 3 aileden oluştuğunu ve 6'sının çocuk olduğunu bildiren Lombardi bunların, sığınmacıların iadesine ilişkin Türkiye- Avrupa Birliği arasındaki anlaşmadan önce Midilli'ye ulaşmış olduklarına dikkat çekti.

12 sığınmacının sorumluluğunun tamamen Vatikan'a ait olduğu da vurgulanırken, başlangıçta merkezi Roma'da bulunan Katolik cemaati Sant'Egidio tarafından konuk edilecekleri de aktarıldı.

Bu ailelerin 2'sinin başkent Şam, diğerinin ise IŞİD kontrolündeki Deyrizor şehrinden Yunanistan'a gelmiş oldukları bilgisi de paylaşıldı.

Sözcü ayrıca Papa'nın bu girişiminin, Vatikan Devlet Sekreterliği'nin Yunan ve İtalyan makamlarıyla yürüttüğü müzakereler sonucunda hayata geçirildiğini de kaydetti. - Papa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa, 12 Müslüman Sığınmacıyı Midilli'den Roma'ya Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement