Papa da Twitter'da, Ama Polemik Olmasın Diye Kimseyi Takip Etmeyecek - Son Dakika
Güncel

Papa da Twitter'da, Ama Polemik Olmasın Diye Kimseyi Takip Etmeyecek

Papa da Twitter\'da, Ama Polemik Olmasın Diye Kimseyi Takip Etmeyecek

Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16.Benediktus da sosyal medyanın cazibesine kapıldı.

03.12.2012 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus da sosyal medyanın cazibesine kapıldı. Twitter'da kendisine bir hesap açtıran Papa, ilk mesajını ise 12 Aralık'ta yazacak. Şimdiden 40 bin takipçiye ulaşan Papa'nın, polemik yaşanmaması için Twitter'da kimseyi takip etmeyeceği açıklandı.

Dünya genelinde 1,1 milyarlık nüfusa sahip olan Katolikler, artık Papa'ya daha yakın. Papa 16. Benediktus, kullanıcı sayısı 500 milyonu geçen Twitter'da açılan 'pontifex' adlı hesabını ilk olarak 12 Aralık'ta 'tweet'leyecek. Halen dijital teknoloji yerine kağıt-kalemle yazacaklarını hayata geçiren Papa, Twitter hesabında inançla ilgili merak edilenleri aktaracak. Şimdiden 40 bine yakın takipçisi olan Papa'nın bu girişiminin,

Kilise'nin de dijital ortamda yer almasının gerekliliğinden kaynaklandığı vurgulandı. Mesajlarını bizzat yazmasının beklenmediği Papa, başta İngilizce olmak üzere Fransızca, Portekizce, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Almanca ve Arapça olarak takipçilerine ulaşacak.

Papa daha önce yaptığı bir açıklamada dijital teknolojinin önemine değinirken, internetin entellektüel ve manevi dünyaya katkıda bulunduğunu dile getirmişti.

TWİTTER'A EVET, FACEBOOK'A HAYIR

Öte yandan, Vatikan Basın Danışmanı Greg Burke, konuyla ilgili Vatikan Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında muhatap olduğu, 'Papa Twitter'da var neden Facebook'ta yok" sorusunu, 'Twitter, Papa'nın mesajlarını iletmesi ve daha çok insana ulaşması için daha uygun bir ortam' diye yanıtladı.

POLEMİK YAŞAMAMAK İÇİN KİMSEYİ TAKİP ETMEYECEK

Papalık Konseyi Sosyal İletişim Sorumlusu Monsenyör Paul Tighe ise,

şimdiden popüler olan Papa'nın kimseyi takip etmeyeceği yönündeki bir soruya, 'Çünkü Papa sadece görüşlerini ve bilgilerini aktaracak. Birilerini takip ederse, polemik ortamına mahal verilmiş olunur' diye cevap verdi.

Papa'nın bu açılımı ise, 'Kilise ile teknoloji arasındaki buzların erimesi' olarak nitelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa da Twitter'da, Ama Polemik Olmasın Diye Kimseyi Takip Etmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement