Papa'dan İlk Twıt'ini Attı - Son Dakika
Dünya

Papa'dan İlk Twıt'ini Attı

Papa\'dan İlk Twıt\'ini Attı

Dünya genelinde 1,1 milyar üyesi bulunan Katolik aleminin dini lideri Papa 16'ncı Benediktus, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da merakla beklenen ilk mesajını takipçileriyle paylaştı.

12.12.2012 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde 1,1 milyar üyesi bulunan Katolik aleminin dini lideri Papa 16'ncı Benediktus, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da merakla beklenen ilk mesajını takipçileriyle paylaştı. Papa, 12.12.12 tarihli mesajında, tüm takipçilerini kutsadı.

Daha hiç mesaj yayınlamadan Twitter'ın en popüler isimleri arasına giren ve yüz binlerce takipçisi olan Papa 16. Benediktus, 8 ayrı dilde yayınlanan 'Pontifex' adlı hesabından şu mesajı paylaştı:

"Sevgili dostlar, Twitter üzerinden sizinle bir araya geldiğim için sevinçliyim. Cömert tepkiniz için teşekkürler. Hepinizi yürekten kutsuyorum."

12.12.12 ÇILGINLIĞINA DENK GELDİ

Papa, 3 Aralık'ta açılan hesabı vesilesiyle, yerel saatle 11.35'te, İngilizce, Fransızca, Portekizce, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Almanca ve Arapça versiyonlarıyla takipçilerine ulaştı. İlk twit'in atılma tarihi ise, özellikle birçok çiftin evlilik için seçtiği 12.12.12 tarihine denk gelmesi dikkat çekti. Papa ilk mesajını, her Çarşamba düzenlenen geleneksel Kabul Günü'nde ve bir tabletten gönderdi.

KİMSEYİ TAKİP ETMEYECEK

Papalık Konseyi Sosyal İletişim Sorumlusu Monsenyör Paul Tighe, Papa'nın kimseyi takip etmeyecek olmasına, ilişkin "Papa sadece görüşlerini ve bilgilerini aktaracak. Birilerini takip ederse, polemik ortamına mahal verilmiş olunur" açıklamasını yaptı. Papa'nın bu açılımı, "Kilise ile teknoloji arasındaki buzların erimesi" olarak nitelendirildi.

Bu arada, Papa'nın Twitter dünyasına katılması ardından, binlerce kişi bu duruma şakayla karışık yorumlar yaptı. En çok ilgi çeken Twitter yorumları ise şöyle:

Hocam 21 Aralık gelmeden cennetten uygun ücretli bir yer almak istiyorum. Fiyatta anlaşabilirsek tabii. Haber bekliyorum sizden. * Bir sonraki Haçlı Seferleri'nden anında haberdar olmak için @pontifex. * Twitter'dan günah çıkarabiliyor muyuz?

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Papa'dan İlk Twıt'ini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement