Papa: Erdoğan'ın Ziyaretinden Memnuniyet Duyarım - Son Dakika
Dünya

Papa: Erdoğan'ın Ziyaretinden Memnuniyet Duyarım

şöyle aktardı: "Ben Papa'nın yeni yılını kutladım. O da bana, Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) kendisini ziyaret etmesini beklediğini ve bundan memnuniyet duyacağını söyledi.

08.01.2018 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

şöyle aktardı:

"Ben Papa'nın yeni yılını kutladım. O da bana, Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) kendisini ziyaret etmesini beklediğini ve bundan memnuniyet duyacağını söyledi. Biz de buna sevindiğimizi söyledik."

Büyükelçi Mehmet Paçacı, bu ziyaret konusunda girişimlere başlanıp başlanmadığına ilişkin bir soruya da, "Tarih belirleme konusunda bir çalışmamız var. İki taraf da bu ziyaretin olmasını istiyor. Ancak henüz tarih belli değil" diye karşılık verdi.

Paçacı, bu ziyaretin en yakın zamanda gerçekleşeceğini de ekledi.

Büyükelçi Paçacı'nın verdiği bilgilere göre, Papa, yaptığı uzun konuşmasında Türkiye'ye de değindi. Konuşmasında sığınmacılar konusuna geniş yer veren Papa Francesco, onların tekrar vatanlarına dönmelerinin mümkün kılınmasının önemine değinirken, bu zor durum karşısında gösterdikleri çaba, çok sayıda sığınmacıyı ağırlamaları nedeniyle Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın uluslararası toplum tarafından takdir edilmesi ve onlara destek verilmesi gerektiğini söyledi. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Papa: Erdoğan'ın Ziyaretinden Memnuniyet Duyarım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement