Papa Franciscus Ukrayna İçin Dua Etti - Son Dakika
Güncel

Papa Franciscus Ukrayna İçin Dua Etti

Papa, bağımsızlık gününü kutlayan Ukrayna ve bu ülkede son dönemde hayatını kaybedenler için dua etti.

24.08.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden (SSCB) 24 Ağustos 1991'de bağımsızlığını ilan eden Ukrayna ve bu ülkede son dönemdeki çatışmalarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Papa, Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden pazar günleri yaptığı Angelus duasında bu kez ayrılıkçı hareket nedeniyle çatışmaların devam ettiği Ukrayna'ya özel olarak değindi.

Papa, "Ukrayna'nın tüm çocuklarının özlemini çektiği barış ve sakinliğin hız kesmeden devam eden gerilim ve çatışmayla tehdit edilmesinin, halk arasında daha çok acıya yol açtığını" belirtti. İnananları Ukrayna için duaya çağıran Papa, "Ukrayna'da hayatını kaybedenler, onların aileleri ve acı çekenler için" dua etti.

Ukrayna'daki acı dolu durumu anlatan Ukraynalı bir piskopostan kısa bir süre önce bir mektup aldığını aktaran Papa, "Bağımsızlık günündeki sevgili Ukrayna için Hz. Meryem'e dua edelim" dedi.

Irak'ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından etkilenen Hristiyanlar, Yezidiler ve diğer azınlıkların korunması ve onlara insani yardım ulaştırılması için çağrılarını son dönemde sıklaştıran Papa, bugünkü duasında Irak'a değinmedi. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa Franciscus Ukrayna İçin Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement