Papa: "Korkuyu Terk Edelim, Neşeyi Yaşayalım" - Son Dakika
Dünya

Papa: "Korkuyu Terk Edelim, Neşeyi Yaşayalım"

Papa: "Korkuyu Terk Edelim, Neşeyi Yaşayalım"

Papa Francis, 13 Mart’ta ilan ettiği bugün başlayan Olağanüstü Rahmet Jübilesinde gerçekleştirdiği konuşmada, kalabalığa şöyle seslendi: “Korkuyu terk edelim, neşeyi yaşayalım.”Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in 13 Mart’ta ilan ettiği Olağanüstü Rahmet Jübilesi geniş katılımla başladı.

08.12.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Papa Francis, 13 Mart'ta ilan ettiği bugün başlayan Olağanüstü Rahmet Jübilesinde gerçekleştirdiği konuşmada, kalabalığa şöyle seslendi: "Korkuyu terk edelim, neşeyi yaşayalım."

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in 13 Mart'ta ilan ettiği Olağanüstü Rahmet Jübilesi geniş katılımla başladı. 50 bin Katolik bu ana tanıklık etmek için San Pietro meydanına geldi. Sabah 06: 30'da açılan kapıların önünde kuyruk oluşurken bazı müritler meydana girebilmek için gece nöbet tuttu. İtalyan polisinin Paris saldırılarından sonra yoğun güvenlik önlemi aldığı bu önemli etkinlik boyunca Roma uçuşa yasak bölge haline geldi. 10 kilometre çapındaki bir alan 07: 00-19: 00 saatleri arasında uçuşlara kapatılırken, Drone adı verilen küçük insansız hava araçları yasak kapsamına alındı. Roma Valisi Franco Gabrielli güvenlikle ilgili düzenlenen basın toplantısında insansız hava araçlarının görülmesi halinde vurulacağını ifade etmişti. Sadece Fiumicino ve Ciampino havaalanlarında gerçekleşen sivil uçuşlara izin veriliyor.

Olağanüstü Rahmet Jübilesinde yaklaşık 3 bin güvenlik görevlisi güvenliği sağlamak için görevlendirilirken Jubile öncesi taksicilere anti-terör eğitimi verildi. Bölgede benzin, LPG ve benzeri her türlü patlayıcı madde taşımak da yasak kapsamına alınırken televizyon çekimlerine gün boyunca izin verilmeyecek.

Olağanüstü Rahmet Jübilesi sabah 09: 30'da Papa'nın yönettiği ayinle başladı. Papa Francis'in 11: 00'de Aziz Piyer Bazilikasının Kutsal kapısını açmasıyla müritler Bazilikaya girdi. Kutsal kapıdan ilk geçenler arasında İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Matterella ve Başbakan Matteo Renzi de yer aldı. Jübileye Emerit Papa 16. Benedikt de katıldı. Papa Francesco ve Emerit Papa 16. Benedikt birbirlerine sarıldı. Olağanüstü Rahmet Jübilesi bir Emerit Papa'nın da katılımıyla başlayan ilk jübile oldu.

Papa yaptığı konuşmada "Korkuyu terk edelim, neşeyi yaşayalım" dedi. Günlük ve ruhsal yaşantıda cesaretli olma çağrısında bulunan Papa, "Korkuyu ve endişeyi bir kenara bırakalım. Bunlar, hem kadınlara hem de erkeklere yakışmıyor. Bunun yerine bizi her şeye dönüştüren zarafeti karşılamanın keyfini yaşayalım" diye konuştu.

Papa Francesco Paris saldırıları sonrası düzenlenen halka açık ilk oturumda "Lütfen Kilise zırhla korunmasın, kapılar açık kalsın" çağrısında bulunmuş ve "Kilise Tanrı'nın evinin kapısıdır. Kapıları kapatılmış bir Kilise kendini kapatmış bir aile gibidir, İncil'e hakarettir" ifadesini kullanmıştı.

Katolik dininde jübileler genellikle 25 veya 50 yıllık periyotla belirleniyor. Bu jübile diğerleri gibi uzun süre önceden belirlenmediği için 'Olağanüstü' olarak nitelendiriliyor. En son jübile 2000 yılında Papa II. Jean Paul tarafından ilan edilmişti. Bu sene ilan edilen jubile ise tarih boyunca belirlenen 27. Kutsal Yıla tekabül ediyor. Olağanüstü Rahmet Jübilesi 20 Kasım 2016'da sona erecek. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Papa: 'Korkuyu Terk Edelim, Neşeyi Yaşayalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement