Papa, Twitter Hesabını Açtı - Son Dakika
Teknoloji

Papa, Twitter Hesabını Açtı

Papa, Twitter Hesabını Açtı

Katolik kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, resmi Twitter hesabını bugün açtı.

03.12.2012 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medya platformlarına ilgi her geçen gün artıyor. Dünya genelinde 1 milyarı aşkın Facebook kullanıcısı ve yarım milyonu aşkın da Twitter kullanıcısı bulunuyor. Tabii bu sayılar her geçen gün artmakta. Bu sosyal platformlar her tür kişi ve kurum tarafından da kullanılıyor. Bu kullanıcılarının belki de en farklısı bugün itibariyle Twitter'a katıldı.

PAPA, TWİTTER'DA

Geçtiğimiz günlerde Katolik kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benedikt'in Twitter hesabı açacağı haberleri ortaya çıkmıştı. Vatikan sözcüsü Federico Lombardi'nin doğrulamasıyla birlikte Papa'nın Twitter hesabı açacağı kesinlik kazanmıştı. Ne zaman açılacağı tam olarak bilinmeyen Twitter hesabı bugün itibariyle açıldı.

İLK TWIT 12 ARALIK'TA

@pontifex adlı kullanıcı adı ile Twitter'a kayıt olan Papa, daha Twitter'a adımı atar atmaz 15 bin takipçi sayısına ulaştı. Günün ilerleyen saatlerinde ise 50 bin takıpçi barajını aşan Papa'nın şu an itibariyle 83,544 takipçisi bulunuyor. Herhangi bir spekülasyon olmasın diye hiç kimseyi takip etmeyeceğini açıklayan Papa, Twitter'daki ilk tweetini ise 12 Aralık'da atacağını açıkladı.

Dünya üzerinde 1 milyarı aşkın Katolik nüfusu olduğu düşünüldüğünde Papa'nın Twitter hesabı oldukça yüksek takipçi sayısına ulaşacağını tahmin etmek zor olmaz. Ayrıca Papa takipçilerine, İngilizce olmak üzere Fransızca, Portekizce, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Almanca ve Arapça olarak ulaşacak.

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Papa, Twitter Hesabını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement