Papa, Ukrayna'da çatışmaların sona ermesi için dua ederken Holodomor'u andı - Son Dakika
Güncel

Papa, Ukrayna'da çatışmaların sona ermesi için dua ederken Holodomor'u andı

Papa, Ukrayna\'da çatışmaların sona ermesi için dua ederken Holodomor\'u andı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ukrayna'daki çatışmaların sona ermesi için dua ederken yıl dönümü yaklaşan Holodomor trajedisinin kurbanlarını andı.

23.11.2022 15:33  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ukrayna'daki çatışmaların sona ermesi için dua ederken yıl dönümü yaklaşan Holodomor trajedisinin kurbanlarını andı.

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda çarşamba günleri genel kabul oturumları yapan Papa, burada yaptığı konuşmada, Ukrayna'daki savaşa değindi.

Papa Franciscus, 1932-1933 döneminde yaşanan Holodomor trajedisinin yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"İşkence gören sevgili Ukrayna halkının çektiği korkunç acıları özel olarak anarak dünya barışı ve tüm çatışmaların sona ermesi için dua edelim. İşkence gören Ukrayna'yı düşünelim. Bu cumartesi korkunç soykırım Holodomor'un yıl dönümü. 1932-1933'te Stalin'in suni olarak yol açtığı, açlıktan yok etme katliamı. Bu soykırımın kurbanları için ve bugünkü saldırganlık sonucu şehit olan pek çok Ukraynalı çocuk, kadın ve yaşlı için dua edelim."

Bazı basın yayın organlarında, Papa'nın bu ifadesi, "Ukraynalıların bugün yaşadıklarını Stalin dönemindeki Holodomor trajedisiyle ilişkilendirdiği" şeklinde yorumlandı.

Bu arada Vatikan'da bu sabahki genel kabul oturumuna katılanlar arasında yer alan bazı Ukraynalılar da çocuklarının 7 aydır Rusların elinde ve sağ olduğunu belirterek kurtulması için Papa'dan yardım istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa, Ukrayna'da çatışmaların sona ermesi için dua ederken Holodomor'u andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement