Papandreou, CHP İl Başkanlığını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Papandreou, CHP İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkanı Yorgo Papandreu ile Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

15.04.2016 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkanı Yorgo Papandreu ile Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın ev sahipliğindeki ziyarette, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ve partililer da hazır bulundu.

Sosyalist Enternasyonal'in çalışmalarını anlatan Papandreu, dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olan SE'nin dünyada 155 siyasi parti üyesinin olduğunu anlattı.

Yorgo Papandreu, " Birleşmiş Milletler'de resmi gözlemci statümüz var. Sosyalist Enternasyonal, insanların, kadınların, çalışanların daha güçlü bir sese ihtiyacı olmasından dolayı ilgi çekmeye başladı." dedi.

Ülkelerin problemlerinin birbirine benzediğini ve çözümü için güçlerin birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Papandreu, şunları kaydetti:

"Global dünyayı nasıl idare edebileceğimizi beraber düşünmemiz lazım. Küreselleşen dünya için hangi değerleri istediğimizi beraber bulmamız lazım. Büyük sermaye, vergi ödememek ve topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmemek için saklanabilecek yerler arıyor. Çalışanlardan, işçilerden sorumluluk beklenirken, zenginler vergi kaçırabiliyor, Panama belgelerinde gördüğümüz gibi... Başka küresel sorunlarımız da var. Çevremiz, suyumuz, gıdamız kirleniyor. Bu sadece bir ülkenin kendi başına halledebileceği sorunlar değil, bunun için hep beraber birlikte çalışmamız gerekiyor."

Toplantı öncesi Canpolat, Papandreu'ya eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile birlikte çekildiği fotoğrafı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papandreou, CHP İl Başkanlığını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement