Paralel Operasyonda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Paralel Operasyonda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi

Paralel Operasyonda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi

İzmir merkezli Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, "Bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde ettiği" iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, İzmir SGK İl Müdürü Engin Bilgili’nin de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

10.03.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, "Bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde ettiği" iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, İzmir SGK İl Müdürü Engin Bilgili'nin de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato'nun talimatıyla geçen Salı günü İzmir, Adana ve Ankara'da eş zamanlı operasyon yapan İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında İzmir SGK Bölge Müdürü Engin Bilgili, SGK mühendisleri Necdet Özkan, Fadıl Deniz Arda, Hasibe Tuğba Akaoğlu, Muzaffer Gürcan ile eski İzmir Bölge Müdürü Mustafa Keskin'i gözaltına aldı. Gözaltına alınan SGK'nın üst düzey yöneticilerinin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına, SGK'ya ait binaları değerinin çok altında göstererek verdiği ileri sürüldü. Buca'da yer alan SGK'ya ait olan tarihi 'De Jong Köşkünün de içinde bulunduğu 45 dönümlük arazinin evrakta sahtecilik yapılıp, usulsüz yöntemle 49 yıllığına paralel yapıya yakın olduğu iddia edilen Şifa Kolejine kiralandığı öne sürüldü. SİT alanı kapsamındaki tarihi köşk, bir süre önce üniversite tarafından hastaneye çevrilmiş, ancak YÖK'ün üniversiteye verdiği izni kaldırmasının ardından da İl Sağlık Müdürlüğünce mühürlenmişti.

İKİNCİ OPERASYON GELDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından "bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı" iddiaları üzerine operasyon yaptı.

Soruşturmanın ikinci operasyonunda Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK eski Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar sabaha karşı gözaltına alındı. Bursa'da gözaltına alınan Fatih Acar ile İzmir'de gözaltına alınan Mehmet Ateş emniyete getirildi. Gözaltına alınan 9 kişi ifadeleri alındıktan sonra öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paralel Operasyonda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement