Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddialarına İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddialarına İlişkin Soruşturma

"Paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturma kapsamında yazar Mustafa İslamoğlu, savcılığa ifade verdi İslamoğlu: "Bu tuzun kokması halidir.

06.05.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Mustafa İslamoğlu, "Paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Soruşturma savcılığının daveti üzerine bugün avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına gelen İslamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'a ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

-"Paralel yargının davası konusunda ifade verdik"

İfade işleminin ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan İslamoğlu, daha önce "paralel yargı" tarafından kendi adının da yer aldığı bir dosya açıldığını anlatarak, "Bu dosyayı açan hakim ve savcılar ile dinlemeleri yapan emniyet mensupları hakkında zaten suç duyurusunda bulunmuştuk. Şimdi o dosya çerçevesinde ifade vermeye geldik. İfademizi verdik çıkıyoruz. Yani paralel yargının terör davası konusunda ifade verdik" dedi.

İslamoğlu, "MİT müsteşarından tutun devletin en tepesine kadar yöneticilerle biz suç ortaklığı yapıyormuşuz. Dolayısıyla ifademizi verip çıkmış olduk" diye konuştu.

-"Somut hiçbir şey yok, sadece dinlemeler var"

Bir gazetecinin, "Neyle suçlandınız?" sorusuna İslamoğlu, "Somut hiçbir şey yok. Sadece ve sadece dinlemeler var. Dinlemelerde de hiçbir şeyin bulunamadığı tespiti yapılmış. Bir tespit yapılamadığı için dinlemeler sonlandırılmış" yanıtını verdi.

Mustafa İslamoğlu, "Neler soruldu?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"İçerik olarak zaten sorulacak bir şey yok çünkü ortada bir delil yok. Ben sadece şunu söyledim; bu tuzun kokması halidir. Tilkinin kırk oyunu vardır. Kırk oyunu da birbirinden beterdir. Dolayısıyla Başbakanın bunu bilmesinde yarar vardır. Bunu bilirse hayal kırıklıkları yaşamayız. Bu anlamda tuzun kokması halidir, çünkü, 'vatandaşın adalet talebi olursa bunu yargı karşılar, yargı vatandaşa haksızlık yaparsa bunu ne karşılar?' dedim. Dolayısıyla ifadem böyle oldu, ve 'davacı olduğumu, bu davada takipsizlik kararının verilmesinin beni teskin etmeyeceğini, sevindirmeyeceğini, sizi terörle ilişkilendiren bu karanlık yapı, yargıya sızmış bu karanlık yapı, emniyete sızmış bu karanlık yapı, benim gibi, buraya mahkemeye çağrılıp yaptıklarının hesabını verirse, o zaman ancak şimdi hak yerini buldu diyeceğimi' söyledim."

Mustafa İslamoğlu, daha önce, savcılardan Zekeriya Öz'ün koruması olan kişinin kendisinin de koruması olduğuna ilişkin haberlerin sorulması üzerine, "Benimle hiç alakası yok. O bir magazindi" dedi.

Soruşturma kapsamında bugün adliyeye İslamoğlu'nun yanı sıra, Hüyesin Avni Yazıcıoğlu ve oğlu Seccad Yazıcıoğlu'nun da ifade verdiği öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı İrfan Fidan'ın, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar Mustafa İslamoğlu, gazeteciler Hakan Albayrak ve İbrahim Karagül ile Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, Adem Yerlikaya, Adnan İnanç, Abdulhamit Çelik'in de aralarında bulunduğu 25 kişiyi ifadeye çağırmıştı.

Söz konusu soruşturmayla ilgili 24 Şubat'ta bazı gazetelerde, "7 bin kişinin dinlendiğine" ilişkin haberlerin yer alması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Şubat'ta yapılan yazılı açıklamada, "Herhangi bir silahlı terör eylemi ya da terör planlaması olmadığı görülmesine rağmen 3 yıldan fazla bir süredir birçok kişi hakkında, iletişimin denetlenmesi ve kayda alınması ile fiziki ve teknik takip kararları alındığı, bu kapsamda telefonların dinlendiğinin anlaşıldığı" bildirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı'Nın Telefon Dinleme İddialarına İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement