Paraşüt Eğitmeni Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Paraşüt Eğitmeni Toprağa Verildi

ANTALYA'da paraşütünün irtifa kaybedip düşmesi sonucu hayatını kaybeden yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Bekir Baştuğ'un (54) cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

28.10.2018 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da paraşütünün irtifa kaybedip düşmesi sonucu hayatını kaybeden yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Bekir Baştuğ'un (54) cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

?Olay, dün akşam saatlerinde Döşemealtı ilçesi Bademağacı mevkiinde meydana geldi. Yaklaşık 32 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu ve eğitmenliği yapan Bekir Baştuğ, dün sabah saatlerinde Bademağacı mevkiine gelerek öğrencilerine uçuş eğitimi verdi. Ardından kendi hazırlıklarını tamamlayan Baştuğ, uçuşa geçti. Bekir Baştuğ, uçuşa başladıktan 500-600 metre sonra havadayken irtifa kaybetmeye başladı. Acil iniş planlamasını yapan Baştuğ, yere 4-5 metre kala kayalık alana düştü. Sol omzu üzerine düşen Baştuğ, kask takmasına rağmen başından aldığı darbeyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazayı gören bölgedeki diğer paraşütçülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Baştuğ'un cenazesi kayalık bölgeden alınarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Türk Hava Kurumu'nun da paraşüt eğitmeni olan Bekir Baştuğ'un cenazesi, bugün Adli Tıp Kurumu'na gelen oğlu Oktay Baştuğ ve arkadaşları tarafından morgdan alındı. Cenaze, Kurşunlu Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.

25 YILLIK ARKADAŞI ANLATTI

Bekir Baştuğ'un cenazesini alanlar arasında bulunan 25 yıllık arkadaşı Mehmet Aksoy, üzüntüsünü gazetecilerle paylaştı. Bekir Baştuğ ile birlikte 2015 yılında Antalya Yamaç Paraşütü Kulübü'nü kurduklarını kaydeden Mehmet Aksoy, "Kulübün ilk başkanı bendim. Bir süre önce yaptığımız genel kurulda kendisini başkan yaptık. Şu an kulübün 50-55 üyesi var. Bekir Ağabey ile uçuştan bir gün önce görüşmüştük. Uçuş zamanları birbirimize haber verirdik. Herkes uçuşlara kendi imkanları nispetinde katılırdı" dedi.

Kadim dostunun dün de arkadaşları ile birlikte Bademağacı'nda uçuş yapmaya gittiğini hatırlatan Mehmet Aksoy, "Dün akşam saatlerinde öğrenci uçuşları tamamlandıktan sonra Bekir Hoca kendisi uçuş yapmak için kalkış yaptı. Her zaman uçuş yaptığımız tepenin eteklerinde uçuşu devam ederken, alçak irtifada yamaç paraşütünün ani irtifa kaybetmesi nedeniyle sert bir şekilde iniş yapmak zorunda kaldı. Herhangi bir teknik nedenden kaynaklı olduğunu düşünmüyoruz. 4-5 metrelik mesafeden sert bir inişte aldığı kafa travmasından dolayı hayatını kaybettiğini gördük. Olay yerindeki doktor arkadaşlar ilk müdahaleyi yaptı. Ancak kafa travması nedeniyle tıbbi desteğe cevap veremedi ve maalesef kurtarılamadı" diye konuştu.

Dün hava koşullarının güzel olduğunu kaydeden Mehmet Aksoy, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bekir Ağabey 22 yaşından beri havacıydı. Binlerce atlayışı var. Yüzlerce kilometre uçuşu var. Yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Tamamen bir talihsizlik. Çünkü teknik herhangi bir neden, meteoroloji koşulları veya pilotaj hatası yok. Bekir Ağabey bu işin teknik eğitimine son derece dikkat eden bir öğretmenimizdi. Yetiştirdiği öğrenciler mükemmel uçuşlar yaptı. Türkiye dereceleri yaptılar. Hem yurt içi, hem yurt dışı uluslararası organizasyonlarda hakemlik, direktörlük yaptı. Hepsinden de yüzünün akıyla çıkmış birisidir. Çok üzgünüz. Çok büyük bir değer kaybettik." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paraşüt Eğitmeni Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu
    11:36 ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu

    Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu. Haber Ödülü, 'Kızılay, deprem telaşında AHBAP'a çadır sattı' başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden Gazeteci Murat Ağırel'e verildi. ÇGD Genel Yönetim Kurulu, diğer ödül alan gazetecileri ve haberleri de açıkladı.

  • Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek
    11:36 Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek

    Kayseri Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, Sinop'ta yapılan grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayarak Erzincan'da düzenlenen 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde ilk maçını oynayacak. Takım, B Grubu'nda Ordu, Iğdır ve Erzurum ekipleriyle mücadele edecek.

  • Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:36 Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şevket Yıldız, Devlet Su İşleri'ne ait olan ve taşeron firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan su kanalına düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

  • 9 günlük tatilde Afyonkarahisar'dan 4 milyonun üzerinde araç geçişi oldu
    11:34 9 günlük tatilde Afyonkarahisar'dan 4 milyonun üzerinde araç geçişi oldu

    Afyonkarahisar'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi kaydedildi. Geçişlerin en fazla Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak yöresel ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor
    11:32 Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor

    U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakalarında Kayseri'yi temsil edecek olan Talasgücü Belediyespor ile Kayseri Atletikspor takımları hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Şampiyona, 76 ilden 128 takımın katılımı ile gerçekleşecek.


Advertisement