Paraşütle Abant'tan Havalandılar - Son Dakika
Güncel

Paraşütle Abant'tan Havalandılar

Paraşütle Abant\'tan Havalandılar

Bolu Abant Tabiat Parkı'nda düzenlenen Yamaç Paraşütü Şenliği'nde pilotlar eşşiz manzara eşliğinde doğa harikasının üzerinde uçmanın keyfini çıkardı.

26.10.2013 16:35  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği'nce Abant Tabiat Parkı içerisinde yer alan Örencik Yaylası'nda Abant Yamaç Paraşütü Şenliği düzenlendi. Şenliğe Bolu Sportif Havacılık Derneği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencileri, Türk Hava Kurumu'ndan eğitmen pilot Orhan Özgülbaş ve ekibi ile İstanbul Turkuaz Havacılık'tan toplam 25 pilot katıldı.

Pilotlar, yaylanın zirvelerinden kendilerini boşluğa bırakarak Abant semalarında uçtu. Yayla evlerinin üzerinden uçan pilotlar Abant'ın manzarasını gökyüzünden izledi. Zirveye çıkan bazı kişiler eğitmen pilotlarla birlikte yamaç paraşütüyle gökyüzünde süzüldü. Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı İsmail Uçar, yıl içerisinde uygun hava koşullarında sürekli faaliyet içerisinde olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Havacılık sevdalısı pilotlar, yeni organizasyonlar ve projelerle havacılığı Bolu'da daha da geliştirecekler. İlgili kurum ve kuruluşların da destekleriyle bölgeyi havacılık turizmi açısından gözde bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Abant'ta uçuş yapılabilen dört adet tepe var. Güney tepenin düzenleme çalışmasının tamamlanmasının ardından buraya olan ilgi arttı ve uçuşlar için tercih edilen bir merkez haline geldi." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paraşütle Abant'tan Havalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement