Paris Saldırıları Vatikan'da Halka Açık Genel Oturuma Katılımı Etkiledi - Son Dakika
Dünya

Paris Saldırıları Vatikan'da Halka Açık Genel Oturuma Katılımı Etkiledi

Paris Saldırıları Vatikan\'da Halka Açık Genel Oturuma Katılımı Etkiledi

Paris saldırıları sonrasında dün Papa tarafından Vatikan’da yönetilen halka açık ilk genel oturuma katılım yarı yarıya azaldı.

19.11.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris saldırıları sonrasında dün Papa tarafından Vatikan'da yönetilen halka açık ilk genel oturuma katılım yarı yarıya azaldı.

San Pietro Bazilika'sının çevresinde özel önlemler alındı, meydana girenler tek tek kontrol edildi. Hemen her oturumda San Pietro Meydanı dolarken dünkü oturumda katılım her zamankinin aksine düşük kaldı. Oturuma yaklaşık 20 bin kişi katıldığı belirtildi, meydanın yarı yarıya boş olduğu görüldü.

Papa Francis oturumda "Kilise zırhla korunmasın lütfen, kapılar açık kalsın" çağrısında bulundu. Papa "Kilise Tanrı'nın evinin kapısıdır. Kapıları kapatılmış bir Kilise kendini kapatmış bir aile gibidir, İncil'e hakarettir" ifadesinde bulundu.

Papa Francis tarafından 13 Mart 2015'te ilan edilen ve 8 Aralık'ta başlayacak Olağanüstü Rahmet Jübilesi'ne az bir zaman kala bu etkinlik için nasıl bir güvenlik önlemi alınacağı merak ediliyor. Paris saldırıları üzerine alarm seviyesinin arttırıldığı İtalya'da San Pietro Meydan'ı ülkenin en hassas yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Yoğun katılımın olması beklenen etkinlik için yüksek güvenlik önlemleri alınması düşünülüyor.

Katolik Hıristiyan dininde Jubile'ler 25 veya 50 yıllık periyotlarla belirleniyor. Bu Jubile diğerleri gibi uzun süre önceden belirlenmediği için 'Olağanüstü' olarak nitelendiriliyor. En son Jubile 2000 yılında Papa II. Jean Paul tarafından ilan edilmişti.

Jubile tarih boyunca belirlenen 27. "Kutsal Yıl"a tekabül ediyor. Olağanüstü Rahmet Jübilesi 20 Kasım 2016'da sona erecek . - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Paris Saldırıları Vatikan'da Halka Açık Genel Oturuma Katılımı Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • AB, İran'a yönelik yaptırımları genişletme kararı aldı
    14:37 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişletme kararı aldı

    Avrupa Birliği liderleri, İsrail'e yönelik hava saldırılarının ardından İran'a uygulanan yaptırımların genişletilmesi kararı aldı. Yeni yaptırımlar, İran'ın insansız hava araçları ve füze üretimine yönelik olacak. Hamas, Hizbullah ve Yemen'deki Husilere silah sağlayan İranlı kişi ve kuruluşlar yaptırım listesine alınacak. İran Devrim Muhafızları'nın AB terör örgütleri listesine alınması önerisine ise şimdilik sıcak bakılmıyor.

  • Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor
    14:27 Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor

    ABD Başkanı Joe Biden'ın bazı yardımcıları ve müttefikleri, Donald Trump için 'Hitler Domuzu' lakabını kullanıyor. Trump'ın New York'taki sus payı davası sırasında uyuduğuna dair haberlere yanıt olarak bir Biden ile ilişkili kişi mesaj zincirinde 'Uykucu Hitler Domuzu' yazdı. Trump kampanyası, eski başkanın mahkemede uyuduğuna dair iddiaları '%100 sahte haber' olarak nitelendirdi.

  • Nijerya'da Boko Haram tarafından kaçırılan bir kız öğrenci daha kurtarıldı
    14:04 Nijerya'da Boko Haram tarafından kaçırılan bir kız öğrenci daha kurtarıldı

    Nijerya'da terör örgütü Boko Haram tarafından 2014'te düzenlenen okul baskınında rehin alınan kız öğrencilerden biri daha kurtarıldı. Nijerya Ordusu, terörizm ve isyanla mücadelede önemli adımlar attığını duyurdu. Lydia Simon adlı öğrenci, 3 çocuğuyla birlikte kurtarıldı ve Borno eyalet hükümetine teslim edildi. Operasyonda 3 Boko Haram üyesi etkisiz hale getirildi. Boko Haram, 2014'te 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı ve bazıları hala esaret altında tutuluyor.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırım Düşmesi Sonucu 71 Kişi Hayatını Kaybetti
    13:58 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırım Düşmesi Sonucu 71 Kişi Hayatını Kaybetti

    Pakistan'da yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırım düşmesi sonucunda Cumartesi gününden bu yana 71 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi ise yaralandı.

  • Model Natalie Reynolds, köpekbalığına kötü muamele suçlamasıyla eleştirildi
    13:31 Model Natalie Reynolds, köpekbalığına kötü muamele suçlamasıyla eleştirildi

    Natalie Reynolds, köpekbalığının sırtına oturup anüsünü yaraladığı ve hayvana kötü muamelede bulunduğu bir video nedeniyle eleştirildi. Reynolds, köpekbalığını denizden çekip karaya çıkardıktan sonra sırtına bir koşum takarak kontrol etmeye çalıştı. Ancak keskin derisi nedeniyle hayvandan indi ve yaralandı. Reynolds, kuralları ihlal ettiği için eleştirildi.

  • İsrailli bakan Filistinli esirlere idamı önerdi
    13:08 İsrailli bakan Filistinli esirlere idamı önerdi

    İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanelerindeki kalabalığı azaltmak için Filistinli esirlere idam cezası uygulanmasını önerdi. Ben-Gvir, Filistinli esirleri terörist ilan ederken yeni inşa edilecek gözaltı yerlerinden de mutlu olduğunu söyledi.


Advertisement