Paris Saldırılarının Yıldönümünde Geride Kalanlar İçin Acılar Taze - Son Dakika
Dünya

Paris Saldırılarının Yıldönümünde Geride Kalanlar İçin Acılar Taze

Paris Saldırılarının Yıldönümünde Geride Kalanlar İçin Acılar Taze

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen 130 kişinin yaşamını yitirdiği terörist saldırıların üzerinden tam bir yıl geçerken, korkunç olayın simge yerlerinden biri haline gelen Bataclan konser salonu kapılarını Sting konseriyle açıyor.

12.11.2016 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen 130 kişinin yaşamını yitirdiği terörist saldırıların üzerinden tam bir yıl geçerken, korkunç olayın simge yerlerinden biri haline gelen Bataclan konser salonu kapılarını Sting konseriyle açıyor.

Bataclan concert hall in Paris re-opening tonight with Sting, a year after terrorist attacks.NPR pic.twitter.com/tTP6xNvLtA— Eleanor Beardsley (ElBeardsley) 12 Kasım 2016

Konsere saldırıdan kurtulanların bir kısmının da katılacağı öğrenilirken, bazıları konser öncesi salon önünde bir araya geldiler. Vahşi tecrübenden sağ kalanlar hayatını kaybedenleri anarken, Deny Plaud isimli bir kurtulan olay sırasında yaşadığı korkuyu şu şekilde aktardı.

"En korkunç an teröristlerle polis arasında yaşanan çatışmaydı. Bazı mermiler duvara geldi ve ben duvarın sadece öbür tarafındaydım. Yani duvarın sallandığını hissettim. ve aman tanrım umarım duvar dayanabilir dedim."

Les dernières notes, avant les coups de feu, la panique et l'horreur… eodmofficial #parislanuit #concert #horeur lebataclan #lebataclan #attentat #peaceforparis A video posted by @seb_snow on Nov 13, 2015 at 1: 50pm PST

Bataclan'da saldırının başladığı anlar

O gece Bataclan'dan kaçmaya çalışanları kameraya kaydeden ve yaralıları kurtarmaya çalışırken kendi de yararlanan Le Monde gazetecisi Daniel Psenny de saldırıdan izleri üzerinde taşıyor. Terör saldırısının beyinlere kazınan görüntülerini kaydeden gazeteci, "Kolumda Kalaşnikof mermisinden kaynaklanan patlama efekti oluştu. Bütün sinir uçlarımı yaktı. Bazı parmaklarımdaki hissi ve hareket kabiliyetimi kaybettim. Felçli gibi. Bu çok cezalandırıcı hatta sakat bırakıcı aslında." dedi.

Daniel Psenny'nin çektiği görüntülerde bir kadın camdan sarkarak "hamileyim, yardım edin" diye sesleniyor

Saldırıların olduğu gece hedefte alan kafe ve barlar yıl içinde yavaş yavaş kapılarını açarken, içlerinde yakın arkadaşı ve karısı olmak üzere 20 kişinin yaşamını yitirdiği Le Belle Equipe isimli restoranın sahibi ise saldırı sonrası 9 yaşındaki kızıyla yaşadıklarını bir kitaba dökmüş. Onun için bir yıl dönümü yok sadece acı var.

"Yeniden inşa etmekle geçen bir yıl ama hala çok içindeyim. Biliyorsunuz bizim için bir yıl dönümü yok. Sizin için var. Olayın kalbinde olanlar için dün sabah yaşanmış gibi."

Attentats de Paris. La Belle Équipe regarde la vie en facehttps://t.co/bDoBcbUZPr pic.twitter.com/7f9tnYw7WC— Le Télégramme (@LeTelegramme) 11 Kasım 2016

Yenileme çalışmaları sonrası restoranda kurbanların isimlerinin yazılı olduğu bir anı duvarı oluşturulurken, çevrede yaşayan Parisliler ise önünden her geçişlerinde komşularının kaybettiği yakınlarını hatırladıklarını söylüyor.

13 Kasım 2015 başta Parisliler olmak üzere bütün Fransa açısından bir kırılma noktası olarak gösteriliyor

Auteur:

Tags:Gepost: 12 november 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Paris Saldırılarının Yıldönümünde Geride Kalanlar İçin Acılar Taze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement