Paris'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Paris'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni Düzenlendi

Türkiye'nin Paris Büyükelçilik Rezidansı'nda 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

16.07.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Paris Büyükelçilik Rezidansı'nda 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

Programa Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Nezdinde Daimi Temsilci Altay Cengizer, Paris Başkonsolosu Barış Görkem Tantekin, Paris'te yaşayan çok sayıda diplomat, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik çerçevesinde Büyükelçilik Rezidans Bahçesinde AA foto muhabirlerince 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası okunan Kur'an-ı Kerim okundu. Fransızca alyazılı15 Temmuz gecesi darbe girişiminin anlatıldığı video gösterildi. Büyükelçi Dr. İsmail Hakkı Musa Fransızca konuşmasında15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Büyükelçi Musa Türkçe konuşmasında cumhuriyet, demokrasi, temel hak ve hürriyetlere ve anayasal düzeni hedef alan hain, hunhar darbe girişiminin birinci yıldönümünde tüm şehitleri rahmetle, minnetle anıldığını belirtti. "Anıları hafızamıza silinmeyecek şekilde kazınmıştır." diyen Büyükelçi, Şehit ve gazilere ayrı ayrı şükranlarını sunduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "15 Temmuz Cumhuriyet tarihimizin en ağır ihanetlerinden birisidir. Bu darbe girişimini unutmayacağız, FETO terör örgütünün ihanetine karşı koymak için hayatlarını feda edenleri unutmayacağız."

" Fransa'da yaşayan Türk toplumu olarak milletimize, devletimize yakışan o vakarlı duruşunuzu bundan sonrada sürdürmeniz temel arzumuzdur." diyen Büyükelçi, birlik ve beraberliğe çok önem verdiğinin özellikle altını çizdi. - Özbey

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement