Paris'te 'Türk Sinemasıyla Randevu'ya Muhteşem Gala - Son Dakika
Güncel

Paris'te 'Türk Sinemasıyla Randevu'ya Muhteşem Gala

Paris\'te \'Türk Sinemasıyla Randevu\'ya Muhteşem Gala

Paris'te 'Türk Sinemasıyla Randevu'ya muhteşem galaHale Soygazi ;?ilk kez yurtdışından ödül alıyorum?

16.12.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te 'Türk Sinemasıyla Randevu'ya muhteşem gala

Hale Soygazi ;?ilk kez yurtdışından ödül alıyorum?

Songül Öden, Tolga Tekin ve yönetmen Seren Yüce Fransız seyircisi ile buluştu.

Gülten Özbey, Paris (DHA) - Türk Sinemasını Paris'te sinema severlerle buluşturan 'Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu' muhteşem bir galası gecesi ile başladı.

'Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu' 16 -18 Aralık tarihlerinde seyircileri ile buluşacak.

Hale Soygazi'nin Yaşam Boyu Başarı Ödülüne layık görüldüğü gecede, açılış filmi Rüzgarda Salınan Nilüfer'in yönetmeni Seren Yüce ve başrol oyuncuları Songül Öden ile Tolga Tekin galaya katılan konukları selamladılar.

SRP İstanbul'un, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C.Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteğini alarak gerçekleştirdiği üçüncü 'Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu'nun açılış gecesi Champ Elysees üzerinde yer alan UCG Normandie sinemasında gerçekleştirildi.

Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Erdem Başçı,Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, Yunus Emre Enstitisü Başkanı Ahmet Bakcan Turizm Kültür Müşaviri Serra Aytun ve çok sayıda yabancı konuk katıldı.

Gecede, iki Altın Portakal sahibi, duruşu ve oynadığı 'Bir Avuç Cennet', 'Kadının Adı Yok', 'Cazibe Hanım'ın Gündüz Düşleri' gibi kadını konu alan sosyal içerikli filmlerle Türk Sineması'nın en özel oyuncularından Hale Soygazi'ye ödülünü Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa tarafından verildi.

Büyükelçi Musa 'Sinema halkların yakınlaşmasında çok önemli rol oynuyor.Türkiye Fransa ele alındığı zaman altı asırlık bir tarihi var ve altı asırlık tarih olağan üstü istinai bir tarih olduğundan tüm çabalarımızı,projelerimizi bu tarihin seviyesinde olması lazım.?dedi

Türk sinemasının Paris'teki bu üçüncü randevusunda, Hale Soygazi; Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği yapanlar çok cesur insanlar. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Paris'te çok önemli bir etkinliğe imza atıyorlar. Kültürler arası bir karşılaşma yapılıyor. Bende böylelikle ilk kez yurt dışında ödül alıyorum dedi.

Festivallerin çok önemli olduğunu da söyleyen Soygazi iki kültürün birbirleriyle tanışmaları, kaynaşmaları, anlaşmaları ve ötekileştirilmemeleri çok önemli. Dünyada çok ihtiyacımız olan bir şey bu, hoşgörü ve saygı. Bunda da sanatın büyük bir işlevi var. Bende sanatın bir temsilcisi olarak burada bulunmaktan onur duyuyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Randevunun açılış filmi Rüzgarda Salınan Nilüfer filminin senaristi ve yönetmeni Seren Yüce ile başrol oyuncuları Songül Öden ve Tolga Tekin de sahneye çıkarak seyirciyi selamladılar. Fransız sinema seyircisi ve filmi izlemeye gelen konuklar Songül Öden ile Tolga Tekin'e yoğun ilgi gösterdi.

Songül Öden 'Yılbaşına girmemize çok az bir zaman var. Paris ışıl ışıl. Dünyada çok ışıl ışıl şeyler olmuyor. Buraya biraz buruk geldik ama Fransız seyircisi ile buluştuğumuz için çok mutluyuz ekip olarak.'

Yönetmen Seren Yüce 'Filmin ilk gösterimi olduğu için benim için önemli. Fransa'da ilk defa gösteriliyor. O yüzden merakla bekliyoruz sonuçları' dedi.

Görüntü Döküm

gala ve ödül töreni

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te 'Türk Sinemasıyla Randevu'ya Muhteşem Gala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da Damat, Eşi ve Kayınpederini Bıçaklayarak Öldürdü
    02:54 Bolu'da Damat, Eşi ve Kayınpederini Bıçaklayarak Öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde yaşanan olayda, ailenin damadı olan Serkan Zengin, tartıştığı eşi Meltem Zengin ve kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement