Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Paris'te 13 Kasım'da yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler Avrupa genelinde yapılan saygı duruşlarıyla anıldı.

16.11.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te 13 Kasım'da yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler Avrupa genelinde yapılan saygı duruşlarıyla anıldı.

Paris'te 129'dan fazla kişinin öldüğü terör saldırıları nedeniyle, Fransa, Almanya ve Belçika başta olmak üzere pek çok ülkede yerel saatle 12.00'de hayat bir dakikalığına durdu.

Genelde başkentteki gösterilerin düzenlendiği ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin mum yakılarak ve çiçek bırakılarak anılmakta olduğu Republique Meydanı'nda toplanan halk saygı duruşunun ardından Fransa milli marşını söyledi.

Başkentin Arc de Triumph'un bulunduğu Champs Elysees caddesi ve Eyfel Kulesi'nin karşısındaki Trocadero Meydanı'nda da vatandaşlar toplu olarak saygı duruşu yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Manuel Valls ise saldırılarda öğrencilerini kaybeden Sorbonne Üniversitesi'ndeki törene katıldı.

Fransa Meclisi'nde de anma töreni düzenlenerek saldırılarda hayatını kaybedenler anıldı.

Başkentin dışında, Fransa'nın pek çok şehrinde de aynı anda anma töreni yapıldı.

Almanya

Paris'te hayatını kaybedenler için Almanya'nın başkenti Berlin'de de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Tarihi Brandenburg Kapısı ve Fransa'nın Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce vatandaş saat 12.00'yi gösterdiğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşuna Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir ve bazı milletvekilleri katıldı.

Vatandaşlar ardından büyükelçilik binası önüne çiçek bıraktı.

Belçika

Brüksel'de bulunan NATO Genel Merkezi'nde de Paris'te hayatını kaybedenler anıldı.

Burada yapılan konuşmada, "Müttefikler, Fransa ile acıda ve dayanışmada bir arada duruyor. Bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırılar, özgürlük, demokrasi ve insan hakları gibi bizim temel değerlerimize yönelikti. Saldırılarla korkutmak amaçlandı ancak azmimizi güçlendirecek. Terörizm ve aşırıcılık asla demokrasi ve bizim açık toplumlarımızı mağlup edemeyecek" denildi.

Brüksel'de ayıca AB Komisyonu binasında da saygı duruşu yapıldı.

Brüksel Adliye binası önünde toplanan yüze yakın avukat da bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İngiltere

Birleşik Krallık genelinde de yerel saatle 11.00'da Paris ile eş zamanlı olarak bir dakikalık saygı duruşları yapıldı.

Fransa'ya destek çerçevesinde İngiliz hükümetine ait bazı binalardaki Birleşik Krallık bayrakları da yarıya indirildi.

Avusturya

Paris'teki saldırılar, Avusturya Parlamentosu'nda düzenlenen törenle de kınandı.

Mecliste, saldırılarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis Başkanı Doris Buris, burada yaptığı konuşmada, "saldırıların demokrasi, özgürlük ve istikrara karşı" yapıldığını belirterek, Avrupa'nın teröre karşı dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

Hollanda

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler Hollanda'da farklı programlarla anıldı.

Ülke genelinde yapılan anma programı dolayısıyla hükümetin daha önce aldığı karar gereği kamu kurumlarındaki bayraklar bir günlüğüne yarıya indirilirken, hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Toplu taşıma araçları iki dakikalığına kontak kapattı, televizyon ve radyo kanallarında da bu süre zarfında yayınlara ara verildi.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher de İçişleri Bakanı Ronald Plasterk, Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Ploumen, Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur'le Lahey'deki Fransa Büyükelçiliğine giderek taziye defterini imzaladı. Elçilik önüne kurbanların anısına çiçek bırakan Asscher ve beraberindekiler bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İtalya

İtalya'nın başkenti Roma'da da saygı duruşunun adresi Farnese Meydanı'ndaki Fransa Büyükelçiliği oldu.

Saldırının gerçekleştiği cuma akşamından bu yana pek çok kişinin, çiçek, mum ve destek mesajı bıraktığı büyükelçilik önünde onlarca kişi, bu kez saygı duruşu için bir araya geldi.

Saatin 12.00 olmasıyla çevredeki kilise çanları da Paris'te hayatını kaybedenler için çaldı. Saygı duruşu sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Çiçeklerle birlikte bırakılan mesajlarda İtalyanlardan, Bangladeşlilere kadar pek çok milletten insanın Fransa'nın acısını paylaştığı gözlendi.

İtalya'da başkentin yanı sıra Torino ve Milano gibi diğer kentlerde de Paris'teki terör saldırılarında yaşamını yitirenler için saygı duruşu gerçekleştirildi.

İspanya

İspanya' da tüm belediyelerde, Senato ve Meclis önlerinde 1'er dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ayrıca İspanya'nın iki büyük işçi sendikası UGT ve CCOO'nun çağrısıyla büyük kentlerdeki dükkan ve iş yerlerinin önüne çıkan halk 5 dakikalık saygı duruşu yaptı.

Balkanlar

Paris'teki terör saldırıları nedeniyle Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Arnavutluk'ta da bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak için bir günlük yas ilan edilen Bosna Hersek'te bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, dualar edildi.

Saraybosna'daki İsa'nın Kalbi Katedrali'nin çanı tam saat 12.00'de terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için çalarken, devlet kurumlarındaki bayraklar da yarıya indirildi.

Bosna Hersek İslam Birliği'nin aldığı karar nedeniyle de tüm ülke genelinde öğle ezanı saat farkı olmaksızın 12.00'de okundu.

Bugün yas ilan eden Hırvatistan, Sırbistan ve Arnavutluk'ta da bayraklar yarıya indirildi, saat 12.00'de saldırılarda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fransa'nın bölge ülkelerindeki büyükelçiliklerinde ise taziye defterleri açıldı.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement