Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

PARİS (AA) – Fransız polisinin, Paris'i kana bulayan terör eylemleri ile ilgili olarak ikinci bir şüpheliyi daha aradığı bildirildi.

17.11.2015 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PARİS (AA) – Fransız polisinin, Paris'i kana bulayan terör eylemleri ile ilgili olarak ikinci bir şüpheliyi daha aradığı bildirildi.

BFM televizyon kanalı,  saldırıların ardından kaçtığı düşünülen Belçika doğumlu Salah Abdeslam'ın dışında bir şüphelinin daha peşine düşüldüğünü duyurdu.

Fransız kanalı, bu teröristin 11. bölgedeki saldırıya katıldıktan sonra kaçtığı görüşünde.

Bu arada Salah Abdeslam'ın, Brüksel'de yaşayan erkek kardeşi Muhammed Abdeslam, BFM kanalına yaptığı açıklamada,  abisine polise teslim olması yolunda çağrı yaptı

Ağabeyinin suçsuz olduğuna inandığını belirten Muhammed Abdeslam, olup bitenlerin aydınlatılabilmesi için kardeşinin derhal polise teslim olmasını istedi. Muhammed Abdeslam, Belçika polisi tarafından gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Adli polis ayrıca Stade de France'daki intihar saldırısını gerçekleştiren ve yakınında Suriye pasaportu bulunan kişinin gerçek kimliğine ulaşabilmek için kamuoyuna çağrı yapıldı. Çağrıda, fotoğrafı yayınlanan kişi hakkında bilgiye sahip olanların derhal polise haber vermeleri istendi.

Söz konusu Suriye pasaportunun üzerindeki bilgilerin, Esed'in ordusunda savaşan ve birkaç ay önce ölen bir askere ait olduğu tahmin ediliyor.

Champs-Elysee meydanı

Bu arada, Champs-Elysees meydanındaki ışıklandırılmış Noel süslerinin açılışı için bu akşam düzenlenecek tören, terör saldırıları yüzünden iptal edildi.

Bu yıl ünlü sinema oyuncu Jean Dujardin'ın hamiliğinde törenin gerçekleşmesi bekleniyordu.

Ünlü konser salonu Olypia'daki Shoes müzik grubunun bu akşamki konseri de iptal edildi.

Yaralıların durumu

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre saldırılarda yaralanıp hastanelerde tedavi gören 352 hastanın tamamının kimliği belirlendi.

Bu yaralıların 57'si acil bakım ünitelerinde, diğer 221'i ise normal servislerde tedavi görüyor.

Hastalardan üçü ise hala hayati tehlikeyi atlatamadı.

"Güvenlik, özgürlükten önce geldi"

Bu arada, son kamuoyu yoklamasına göre Fransızların güvenliklerini garanti altına alınması için bazı özgürlüklerin kısıtlanmasına sıcak baktığını ortaya koydu. Ifop tarafından düzenlene ankete katılanların yüzde 83'ü, güvenliklerinin daha iyi sağlanması halinde bazı özgürlüklerden taviz verme eğiliminde.

Hükümetin, olağanüstü hal ve güvenlik nedeniyle bazı özgürlüklerin kısıtlanmasını öngören anayasa değişikliğini gelecek günlerde parlamentoya sunması bekleniyor.

Rakip takım taraftarlarına yasak

Öte yandan, rakip takım taraftarlarını bu hafta sonu yapılacak birinci ve ikinci lig futbol karşılaşmalarına girmelerine ise yasak getirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı farklı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Polisin aradığı Belçika doğumlu Salah Abdeslam'ın bir kardeşi Paris saldırısında hayatını kaybetmiş, diğeri ise gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement