Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Paris'teki terör saldırıları sonrası ertelenen İrlandalı grup U2'nun konseri, olaylar sırasında Bataclan konser salonunda sahne alan Eagles of Death Metal grubunun da katılımıyla düzenlendi.

08.12.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'teki terör saldırıları sonrası ertelenen İrlandalı grup U2'nun konseri, olaylar sırasında Bataclan konser salonunda sahne alan Eagles of Death Metal grubunun da katılımıyla düzenlendi.

Başkentteki AccorHotels Arena salonunda düzenlenen ve 20 bin kişinin katıldığı konserde, saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için Patti Smith'in "People have the power/Halkın gücü var" ve Jacques Brel'in "Ne me quitte pas/Beni terketme" şarkısı seslendirildi.

Sahneye Fransız bayrağı ile çıkan ABD'li grubun solisti Jesse Hughes, U2 grubuna teşekkür etti. Konsere katılanların bazıları da "Kokmuyoruz" yazılı tişörtler giydi. Konser salonunda kurulan ekrana saldırılarda ölenlerin isimleri ve büyük bir barış sembolünün bulunduğu Fransız bayrağı yansıtıldı.

Paris'te DAEŞ tarafından üstlenilen 13 Kasım terör saldırılarında, Eagles of Death Metal sahne aldığı sırada Bataclan konser salonuna yönelik saldırıda 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırılarda en çok kaybın verildiği konser salonundaki saldırganlar önce kalabalığa ateş açmış, ardından üzerilerindeki bombaları patlatmıştı.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybederken, 351 kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement