Paris'teki Üçlü Suikaste Antalya'da Tepki - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Üçlü Suikaste Antalya'da Tepki

Paris\'teki Üçlü Suikaste Antalya\'da Tepki

BDP Antalya İl Örgütü, Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile arkadaşları Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesine tepki amacıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

13.01.2013 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Antalya İl Örgütü, Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile arkadaşları Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesine tepki amacıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BDP Antalya İl Örgütü tarafından Paris'te PKK'nın üst düzey yöneticisi Sakine Cansız ile arkadaşları Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesine tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. BDP İl Başkanlığı binasında toplanan partililer, buradan Kazım Özalp Caddesi'ne geldi. Caddede yürüyüş yapan partililer, 'Barışa Uzanan Eller Kırılsın, Katiller Bulunsun' yazılı pankart taşıdı. Caddede, ellerinde 'Sakine'yiz, Fidan'ız, Leyla'yız', 'Katliamı kınıyoruz' yazılı döviz taşıyan partililer, Türkçe ve Kürtçe 'Barışa uzanan eller kırılsın', 'Katiller halka hesap verecek' şeklinde slogan attı. Attalos Heykeli'ne kadar yürüyen grupta bulunanlar daha sonra öldürülen 3 kadın için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BDP İl Başkan Yardımcısı Hülya Ayık, "Kürt siyasetinin Avrupa ayağının bilinen siyasetçilerinin katledilmesi, başlatılan diyalog ve çözüm sürecini sabote etmeye yöneliktir" dedi. AK Parti Hükümeti'nin suikastın arkasındaki güçleri ve katilleri açığa çıkarması gerektiğini aktaran Ayık, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in olayla ilgili "Muhtemelen PKK içi hesaplaşma" açıklamasını çirkin bir söylem olarak nitelendirdi. Ayık, olayın Kürt siyasal hareketini tahrik etmeye, provokatif bir ortam yaratmaya ve Avrupa'da da sürecek diyalog ve müzakere çalışmalarını etkilemeye yönelik bir hesaplaşma olduğunu söyledi.

BDP İl Başkanı İhsan Nergiz de Fransa'da yaşanan bu olayı nefretle kınadığını belirtti. 3 kadın siyasetçiye yapılan suikastın barış ve dostluğa yapılan bir darbe olduğunu anlatan Nergiz, "Başbakan Erdoğan Fransa devletini zorlayıp, katilleri açığa çıkarmalı" dedi. Fransa'da 3 kadının öldürülmesinin ardından mecliste grubu olan parti başkanlarının söylemlerini eleştiren Nergiz, olay sonrası kanla beslenen siyasi partilerin açığa çıktığını aktardı.

Basın açıklaması ardından Kazım Özalp Caddesi'nde slogan atarak tekrar parti binasına yürüyen partililer, burada dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'teki Üçlü Suikaste Antalya'da Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement