Paris UNESCO'da Nevruz Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Paris UNESCO'da Nevruz Resepsiyonu

Paris UNESCO\'da Nevruz Resepsiyonu

Paris Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün merkezinde Nevruz bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

21.03.2015 10:37  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Paris UNESCO'da Nevruz Resepsiyonu

Paris Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) merkezinde Nevruz bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Resepsiyona UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Türkiye, Azerbaycan, Afganistan, Hindistan, İran, Irak, Kazakistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan'ın UNESCO nezdinde daimi temsilcileri, ülke delegasyonları ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede düzenlenen yemekte her ülke kendi mutfağından farklı örnekler sundu.

UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova, Resepsiyon konuşmasında '2009'dan beri burada Nevruzu kutluyoruz. Nevruz bütün Asya'yı kuşatan en büyük barış mesajıdır. Nevruz için ortak bir sembolizmi yaşıyoruz. Bu gün güneş yoktu ama yarın baharla güneş ve aydınlık olacak. Önce kış ise sonrası her zaman bahardır. ve her zaman umut vardır" sözleri ile Nevruz'un önemine vurgu yaptı. 'Nevruz bayramı kültürler arası diyalog ve dayanışmayı güçlendiriyor bu da olağan üstü. Buradaki ülkelerin ortak kültürü. Bunun için de birlikte kutluyoruz' dedi.

Türkiye'nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı da, 'UNESCO'nun 2009 yılında Nevruzu dünya somut olmayan kültür mirasının vazgeçilmez ögesi olarak kabul ve tescil etti. Daha sonra Birleşmiş Milletler kurulu BM adına tanıdı, kabul etti. O zamandan beri Nevruzu kutlayan ülkeler ortaklaşa resepsiyonlar ve kültürel etkinlikler düzenliyorlar. Bu sene 24 Mart'ta Türksoy'un organizasyonunda Rusya'daki otonom Türki Cumhuriyetlerini de içeren bütün Orta Asya cumhuriyetleri ve Türkiye'nin elbirliği ile hazırlamış oldukları folklor, müzik gösterisi sergilenecek. Akabinde Şanlıurfa Belediyemiz UNESCO çatısı altında yaratıcı şehirler ağına adaydır. Bu platformun üyesi olmaya çalışıyorlar. Onların sponsorluğunda büyük bir resepsiyon vereceğiz. Bütün halklara, bölgemize huzur, barış ve istikrar getirsin. Geleceğin nesillerine daha fazla ümit, refah, kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik getirsin temenni ediyoruz' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris UNESCO'da Nevruz Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement