Park Cinayetinde Baba 12,5 Yıl Ceza Aldı, 2,5 Yıla Mahkum Olan Tutuksuz Sanık İse İşyerinde Silahlı... - Son Dakika
3. Sayfa

Park Cinayetinde Baba 12,5 Yıl Ceza Aldı, 2,5 Yıla Mahkum Olan Tutuksuz Sanık İse İşyerinde Silahlı...

Park Cinayetinde Baba 12,5 Yıl Ceza Aldı, 2,5 Yıla Mahkum Olan Tutuksuz Sanık İse İşyerinde Silahlı...

Bursa'da, geçen temmuz ayında oğlunu yaralayan Tacettin Başoral'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ridayettin Serbest 12.5 yıl, oğlu Erkan Serbest ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

20.01.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, geçen temmuz ayında oğlunu yaralayan Tacettin Başoral'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ridayettin Serbest 12.5 yıl, oğlu Erkan Serbest ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan ve 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdulhakim Yılmaz ise, bugün kararın ardından İnegöl'deki işyerinde ve eşi Nuray Yılmaz ile birlikte silahlı saldırıda yaralandı.

İnegöl İlçesi'nde mobilya ticareti yapan 52 yaşındaki Ridayettin Serbest ve oğlu 32 yaşındaki Erkan Serbest, geçen yıl fabrikalarına yaptıracakları inşaat ile ilgili müteahhit Engin Hacılar ile anlaşmazlık yaşadı. Fabrikanın yapım sürecinde aracı olan Abdulhakim Yılmaz, tarafları 13 Temmuz'da Bursa'da Tophane Park'nda buluşturdu.

Buluşma sırasında taraflar arasındaki tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Buluşmaya müteahhit Engin Hacılar'la gelen Tacettin Başoral ile Erkan Serbest karşılıklı olarak ateş ederek birbirlerini yaraladı.

Oğlu Erkan'ın yerde yattığını gören baba Ridayettin Serbest de, onun tabancasını yerden alarak oğlunu yaralayan Tacettin Başoral'ın başına ateş etti. Oğlunun öldüğünü zanneden Riyaettin Serbest'in Tacettin Başoral'ı öldürme anı ve sonrasındaki gelişmeler tesadüfen orada bulunan bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olaydan sonra önce baba Ridayettin Serbest, ardından hastanede tedavisi tamamlanan oğlu Erkan Serbest tutuklandı.

Hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 'Adam öldürmek' suçlarından dava açılan tutuklu sanıklardan baba ile oğlunun yanı sıra tutuksuz sanık Abdulhakim Yılmaz'ın karar aşamasına gelen yargılamasına bugün devam edildi. Mahkeme Ridayet Serbest'e cinayeti tahrik altında işlediğinden dolayı 15 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 12.5 yıl hapse indirdi.

Mahkeme heyeti adam öldürmek suçundan beraatına karar verdiği Erkan Serbest'i 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan 10 ay hapis cezası verirken tahliyesini kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca aynı davada 'Tehdit' ve 'Ruhsatsız silah taşımak' suçlarından yargılanan ve duruşmada hazır bulunmayan Abdulhakim Yılmaz'a ise 2.5 yıl hapis cezası verdi.

KARAR SONRASI İNEGÖL'DE SALDIRI

Bursa'da kararın verilmesinden kısa süre sonra sanıklar arasında bulunan ve İnegöl'de pide dükkanı işleten Abdulhakim Yılmaz, Alanyurt Mahallesi yakınlarında bulunan işyerine gelen bir grubun saldırısına uğradı. Tabancayla ateş açan saldırganlar, Abdulhakim Yılmaz ile işyerinde bulunan eşi Nuray Yılmaz'ı bacaklarından yaraladılar. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, saldırganlar ise kaçtı. Saldırganların Bursa'da karara bağlanan duruşmada 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ridayettin Serbest'in yakınları olabileceğini söyleyen polis olayla ilgili soruşturmaya başladı. - İnegölbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Park Cinayetinde Baba 12,5 Yıl Ceza Aldı, 2,5 Yıla Mahkum Olan Tutuksuz Sanık İse İşyerinde Silahlı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement