Parkinson Hastalarına "Beyin Pili" Yöntemi - Son Dakika
Güncel

Parkinson Hastalarına "Beyin Pili" Yöntemi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesince 9 ay önce başlatılan "beyin pili" cerrahi yönteminin 7 hastaya uygulandığı bildirildi.

03.08.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesince 9 ay önce başlatılan "beyin pili" cerrahi yönteminin 7 hastaya uygulandığı bildirildi.

FÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sait Öztürk, "beyin pili" ameliyatının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sadece FÜ Hastanesinde yapıldığını ifade etti.

Hastanede parkinson ameliyatlarının başarıyla yapıldığını ve hastaların sağlıklı günlerine kavuşabildiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Elazığ başta olmak üzere Malatya, Bingöl ve Muş gibi çevre illerden gelen hastalar başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Beyin pili ameliyatına uygun görülen parkinson hastalarından herhangi bir ek ücret alınmamaktadır. Ameliyat esnasında hasta uyanık olarak ve hasta ile konuşularak ameliyat yapılmaktadır. Ameliyat sonrası birinci günde hastalar aktif yaşamlarına dönüyor.

Ameliyat sonrası ortalama hastalar 4. günde taburcu ediliyor. Ortalama maliyeti 50 bin lirayı bulan bu ameliyatın tüm masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor. Beyin pili ameliyatı parkinson hastalığının dışında vücutta yaygın titremelere sebep olan esansiyel tremor ile vücutta istemsiz hareketlerin olduğu distoni hastalarında da uygulanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Parkinson Hastalarına 'Beyin Pili' Yöntemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement