Parkta, Termik Santrale Karşı Maskeli Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Parkta, Termik Santrale Karşı Maskeli Yürüyüş

ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Kent Konseyi üyeleri, Alpu Ovası'na kurulmak istenen kömürlü termik santrali protesto için cerrahi yüz maskesi takıp, parkta yürüyüş yaptı.

18.04.2018 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Kent Konseyi üyeleri, Alpu Ovası'na kurulmak istenen kömürlü termik santrali protesto için cerrahi yüz maskesi takıp, parkta yürüyüş yaptı.

Sümer Mahallesi'ndeki Dede Korkut Parkı'nda bir araya gelen çoğunluğu kadın yaklaşık 50 kişi, Eskişehir'in havası temiz olan 6 ilden biri olduğunu belirtti. Eskişehir'e kömürlü termik santral kurulmasını istemediklerini belirten gruptakiler cerrahi yüz maskesi takıp, parkta yürüyüş yaptı. Odunpazarı Kent Konseyi Sümer Mahalle Meclisi Başkanı Umut Ertaş, 'temiz hava ve sağlıklı yaşam' için parkta yürüyüş etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Ulutaş şöyle konuştu:

"Çevre Mühendisleri Odası'nın 2017 yılı hava kirliliği raporunda Eskişehir, havası temiz olan 6 ilimizden birisi. Bizler Odunpazarı Kent Konseyi Sümer Mahalle Meclisi olarak, diğer mahalle meclislerimiz ile birlikte bu temiz havaya hala sahipken, spor yaparak keyfini çıkarmak adına bu etkinliği düzenledik. Biz Eskişehir'in havası hep temiz kalsın, Eskişehir insanı nesiller boyu bu temiz havanın keyfini çıkartabilsin ve sağlıklı kalsın istiyoruz. Havanın temizliği bize mutluluk verirken, biz bu havayı koruyamazsak; Eskişehir halkının solunum enfeksiyonu, kanser, erken bebek ölümleri, sakat doğumlar, akciğer hastalıklarına bağlı ölümler yaşayacağından endişe ediyoruz. Havayı kirletmeden elektrik üretmek, sanayileşmek, üretim yapmak mümkünken hava kirliliği yüzünden hiçbir Eskişehirlinin evine hastalık ve ölüm uğramasın istiyoruz. Eskişehir'imize termik santral yapılırsa, bu etkinlikteki temiz hava ileride çocuklarımıza anlatacağımız bir anı olarak kalacaktır. Eskişehir'i ve Eskişehirliyi temiz havadan mahrum bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Çünkü temiz hava mutluluktur, Eskişehir kıymetlidir."

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Parkta, Termik Santrale Karşı Maskeli Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Samandağ'da dikiş kursiyerleri tasarladıkları kıyafetleri anaokulu öğrencilerine hediye etti
    18:24 Samandağ'da dikiş kursiyerleri tasarladıkları kıyafetleri anaokulu öğrencilerine hediye etti

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde dikiş eğitimi alan kursiyerler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret ederek, diktikleri kıyafetleri ana sınıfına giden öğrencilere hediye etti. Merkezin dikiş kursu öğretmeni Nuray Aslan, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen 'Lezzet Treni' turizm gezisi
    18:24 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen 'Lezzet Treni' turizm gezisi

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, turizm gezisi için tasarlanan 'Lezzet Treni' ile Adana'nın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Tren, Adana Tren Garı'ndan hareket ederek Pozantı ilçesine ulaştı ve Belemedik Tabiat Parkı'nda kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Davetliler, doğa yürüyüşü yaparken tarihi Varda Köprüsü'nde mola verip hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe, Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de katıldı.

  • Türkmen Şair ve Filozof Mahtumkulu Firaki Ankara'da Anıldı
    18:23 Türkmen Şair ve Filozof Mahtumkulu Firaki Ankara'da Anıldı

    Türkmen şair ve filozof Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı, Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. TÜRKSOY tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Firaki heykelinin açılışı yapıldı, kitap tanıtımı programı düzenlendi ve bir konser gerçekleştirildi. Törenlere Türkmenistan Büyükelçisi, TÜRKSOY Genel Sekreteri ve davetliler katıldı. Firaki'nin Türkmenistan edebiyatındaki önemi vurgulanan konuşmalarda, onun şiirlerinin Türkmen halkının ruhunu yansıttığı ve Türk Dünyası'nın edebi mirasında derin izler bıraktığı belirtildi. Ayrıca, Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev ve Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılına özel bir konser düzenlendi.


Advertisement