Pasaportuna ve değerli eşyalarına el konuldu, darp edilerek Türk sularına geri itildi - Son Dakika
3.Sayfa

Pasaportuna ve değerli eşyalarına el konuldu, darp edilerek Türk sularına geri itildi

Pasaportuna ve değerli eşyalarına el konuldu, darp edilerek Türk sularına geri itildi

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmen ifadesinde Yunan polisi tarafından pasaportuna ve değerli eşyalarına el konularak darp edildiğini ve Türk karasularına geri itildiğini ifade etti.

21.06.2022 19:25  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmen ifadesinde Yunan polisi tarafından pasaportuna ve değerli eşyalarına el konularak darp edildiğini ve Türk karasularına geri itildiğini ifade etti.

Datça ilçesi açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarını alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye kurtarma botu sevk etti. Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen can salı içerisindeki 3 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenlerin birine ait ifadede, bir süre önce Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçtiği, Adada Yunan polisi tarafından yakalandığı, darp edildiği, değerli eşyalarının ve pasaportunun alındığı, İstanköy Adası üzerinde yakalanan 2 göçmenle birlikte toplam 3 göçmen olarak can salına bindirilerek Türk karasularına geri itildikleri ve denizin ortasında bırakıldıkları ortaya çıktı.

Yaşanan geri itme olayının ardından bu gecenin ilk saatlerinde yine Datça ilçesi açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 4 can salı içerisindeki toplam 71 düzensiz göçmen kurtarıldı.

(Bekir Tosun - Mehmet Ölmez/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Pasaportuna ve değerli eşyalarına el konuldu, darp edilerek Türk sularına geri itildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı
    10:31 Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde bekçi ekipleri, İncilipınar Mahallesi'nde durumundan şüphelendikleri bir şahsa kimlik kontrolü yapmak istedi. Şahıs kaçmaya başladı ancak ekipler tarafından yakalandı. Yapılan kontrollerde, şahsın 17 suçtan arandığı ve toplamda 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şahıs cezaevine teslim edildi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Kişiden 1'i Tutuklandı
    10:26 Tekirdağ'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Kişiden 1'i Tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap, 2 adet hassas terazi, 12 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 27 adet 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan işlem yapıldı.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 6 Gözaltı
    10:25 Tekirdağ'da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 6 Gözaltı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi. Yapılan aramalarda toplamda 5 gram metamfetamin, 3 adet uyuşturucu madde içme aparatı, bin 3 adet sentetik hap, 58 adet uyuşturucu hap, 12 gram bonzai, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 50 adet tabanca fişeği ve 14 adet av tüfeği fişeği bulundu. Operasyonlar sonucunda 6 şüpheli gözaltına alındı.

  • Afyonkarahisar'da FETÖ üyesi aranan şahıs yakalandı
    10:25 Afyonkarahisar'da FETÖ üyesi aranan şahıs yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olma suçundan aranan şahıs, jandarma operasyonu ile yakalandı. İ.Ç. isimli şahsın 6 yıl 3 ay hapis cezası ile arandığı belirlendi. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement