Pasinler 13 Mart İlkokulu'nda Deprem Tatbikatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pasinler 13 Mart İlkokulu'nda Deprem Tatbikatı Yapıldı

Pasinler 13 Mart İlkokulu\'nda Deprem Tatbikatı Yapıldı

Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği tarafından Pasinler 13 Mart İlkokulu’nda Doğal Afetler ve Deprem Bilgilendirme Semineri verildi.

05.03.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği tarafından Pasinler 13 Mart İlkokulu'nda Doğal Afetler ve Deprem Bilgilendirme Semineri verildi. Deprem Tatbikatı yapıldı. Okul idaresinin talebi ve Erzurum AFAD Şube müdürü Yusuf Bozdağ'ın destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin deprem ve doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi amaçlandı.

AFAD Sivil Savunma Uzmanı Yavuz Kaya idaresindeki ekip, okulda tüm sınıflara bilgilendirme semineri verdi. Ünite Amiri Önder Şanal ve Eğitim Birim Amiri Bülent Kan gözetiminde gerçekleşen seminerde, öğrencilere doğal afetler ile deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi; anlatımlarda bulunuldu. Okul müdürü Murat Öztürk; " İlkokulda bu bilgiyi edinen ve öneminin farkında olan birey gelecekte bunu tatbik edecektir, bugün yaptığımız geleceğe yatırımdır." tespitinde bulundu.

AFAD ekibince öğrencilerin deprem hakkında kalıcı bilgi edinmeleri amacıyla, bir de tatbikat ve tahliye çalışmasının yapıldığı etkinlikte, öğrencilerin deprem gerçeğini ve etkisini öğrenmeleri sağlandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pasinler 13 Mart İlkokulu'nda Deprem Tatbikatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement