Pastacılar ve Kurabiyeciler' in Lezzetli 5.Buluşması - Son Dakika
Güncel

Pastacılar ve Kurabiyeciler' in Lezzetli 5.Buluşması

Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler Derneği tarafından her yıl düzenlenen "5.İzmir Butik Pastacılar Buluşması" ile Türkiye'nin çeşitli illerinden girişimci kadınlar bir araya geldi.

30.06.2016 16:55  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmirli butik pasta ve kurabiye üreticisi girişimci kadınlar tarafından kurulan Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler Derneği (BUPADER) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "İzmir Butik Pastacılar Buluşması", Best Western Konak Otel'de gerçekleştirildi.

BUPADER Butik Pastacılar Buluşması'na her yıl olduğu gibi 5'inci kez sponsor olan Orkide Yağları, girişimci kadınların gösterdiği başarının mutluluğunu yaşıyor.Orkide Ege Bölge Yöneticisi Atanur Küçükerden, "Bugün burada yetenekli ve kararlı bir duruş sergileyen çalışkan bayanlarımızla birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz.Oldukça fazla emek verilen ve neticesini almaya başlayan Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler, küçük imkanlarla çıktıkları bu yolda büyük hedeflere imza attılar.Usta ve maharetli ellerin özverili çalışma ve titiz tavrının BUPADER'i daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz.Pastacılığa gönül vermiş kadınlarımıza, Orkide ailesi olarak elimizden geldiğince tüm desteklerimizi esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden butik pastacıların bir araya geldiği etkinliğin teması "İzmir ve Kadınları" olarak belirlendi. Temaya uygun olarak dernek eğitmenleri tarafından girişimci kadınları anlatan kahraman kadın figürlerinin bulunduğu bir pasta yapıldı.Etkinlikte İzmir'in Efeleri de bir dans gösterisi yaparak buluşmaya renk kattı. İzmir dışından gelen katılımcılar için İzmir'in en güzel lezzeti boyoz ikram edildi.

Pastacıların İlk Tercihi Orkide

Pastacılık sektörünün gelişimi için desteklerinin kesintisiz devam edeceğini belirten Orkide Ege Bölge Yöneticisi Atanur Küçükerden, ''Özellikle bu desteğimiz 18 ile 35 yaş arası gençlere yönelik olmasını tercih ediyoruz.18-35 yaş arası iş bulamayan ve el becerileri yüksek bayanlara iş garantisi veren Butik Pastacılar ve Kurabiyeciler Derneği'ne Orkide olarak sponsor olduk.Orkide olarak sağlam temellere oturmuş hem istihdam hem de kaliteye artı değer katacak her projede her zaman yer alacağız'' dedi.

Etkinliğimizin Teması İzmir ve Kadınları

Geleneksel hale gelen etkinliğin bu yıl 5'incisini düzenlediklerini belirten BUPADER Yönetim Kurulu Bakanı Emine Kubat, İzmir içinde ve dışında butik pastacıları kapsayan çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti. Pasta ve kurabiyede butik üretimi giderek arttığını söyleyen Kubat, "Bizler gönüllü olarak çıktığımız bu yolda hep daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Hep birlikte dayanışma içinde çok daha güzel işler başaracağız. Bu yıl ki etkinliğimiz İzmir temalı olsun istedik. Etkinliğimiz İzmir'i ve İzmir'in kadınlarını anlatıyor. Dernek eğitmenlerimiz ile İzmir'i anlatan kocaman bir pasta yaptık. Malatya, Samsun, İstanbul gibi il dışından gelen çok sayıda pastacı arkadaşlarımız da aramızda.Önümüzdeki senelerde de böyle güzel etkinliklerin devamını diliyorum.Ayrıca verdikleri büyük destekler için Orkide ailesine ve tüm dernek eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Fotoğrafaltları:

1. Katkılarından dolayı Orkide Yağları, Doğadan Çayları, Ege Gelişim Enstitüsü, Strocake Strafor, Laven Güzellik Merkezi, Moshinos Otel, By Alper Çarkacı, Sizinkalip.com, Falbelo, Yenilebilir Kağıt, Ffc- İpekyolu Gıda, Chef Akademi, Dr.Oetker, Lr Health&Beauty, Dr.Paste, Pakmaya, Elif Çikolata, Poffuduk Pasta Malzemeleri, Alsancak Dostlar Fırını, Henkel Group, ve Dedsan Mobilya yetkililerine teşekkür plaketi verildi.

2. Katkılarından dolayı Orkide Ege Bölge Yöneticisi Atanur Küçükerden'e BUPADER Başkanı Emine Kubat tarafından Orkide Yağları adına teşekkür plaketi verildi.

3. Pastacılık EDT Tanıtım Şefi Salim Çetin, Orkide Supervisor Gülcan Köroğlu, Emine Kubat, Atanur Küçükerden

4. Deniz Palaz

5. Buse Akar

6. Esra Şahin

7. Nalan Güneş, Emine Doğangün

8. Aşkın Kirenli, Seda Yaralı

9. Emine Kubat, Özge Kocaer, Meyli Arslandağ, Selma Sarıgöz

10. Oya Oruç

11. Özlem Küçükosman

12. Nuket Aygen Türcan, Ayşen Akdoğan, Fulya Çınar

13. Emine Berkin, Zuhal Özaslan

14. Nilay Özbaşbuğ, Elçin Argun

15. Aydan, Meltem Çakır

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pastacılar ve Kurabiyeciler' in Lezzetli 5.Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement