Patlamada Ölen Nizamettin Bağcı Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Patlamada Ölen Nizamettin Bağcı Toprağa Verildi

Patlamada Ölen Nizamettin Bağcı Toprağa Verildi

Ankara’da dün barış mitinginin yapılacağı tren garı yakınlarındaki alanda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Nizamettin Bağcı (56), Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

11.10.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da dün barış mitinginin yapılacağı tren garı yakınlarındaki alanda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Nizamettin Bağcı (56), Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi. Ayakta durmakta zorlanan Bağcı'nın acılı kardeşi Nevzat Bağcı, "Bunlar barış şehidi. Barış olsun diye gittiler" dedi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Manisalı 3 kişiden biri olan Nizamettin Bağcı, Saruhanlı'nın Mütevelli Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve 5 çocuk babası Nizamettin Bağcı'nın cenazesi, aileden helallik alınmasının ardından Mütevelli Çamlıca Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Bağcı için Mütevelli'deki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Anne ve babasını kaybeden Nizamettin'in Bağcı'nın taziye çadırında eşi Yadigar Bağcı ve çocukları, taziyeleri kabul etti. Taziye yerinde ayakta durmakta bulunan Nizamettin Bağcı'nın kardeşi Nevzat Bağcı, " Allah bu kanı yerde bırakmasın. Allah'ın bu kana sebep olanların bütün çoluk, çocuklarına bu acıyı yaşatsın. Ben gittim gördüm oradaki acıyı, Allah kimseye göstermesin. 7 yaşında çocuklar vardı, 70 yaşında kadınlar vardı. Bir tabut geliyordu içinden 4-5 ceset çıkıyordu. Bir tabut geliyordu cesetler 4-5 parçaya parçalanmıştı. Biz bunları gördük, bunları yaşadık. Biz yaşadık, Allah'ım kimseye göstermesin bu acıyı. Bizim buradaki bu adamlar niçin gitti oraya? Bu adamların gitmelerinin sebebi dediler ki, 'asker şehidi gelmesin, askerlerin anası ağlamasın, polisin anası ağlamasın, gerillanın anası ağlamasın, çocukları yetim kalmasın.' Orada 300-400 kişinin çocukları yetim kaldı, hem de anaları ağladı. Tekrar diyorum. Bu işe sebep olan, bu işe karışan, bu işe bulaşanlar, bu bizim yaşadığımız acıları kat kat yaşasın" dedi.

15 gün önce babalarını kaybettiklerini belirten Nevzat Bağcı, "Çok doluyum. 15 gün önce babamızı kaybettik. Rahmetli olan abimiz de ikinci babamızdı. O kadar doluyum, o kadar duygusalım konuşamıyorum. İnanın dünden beri ne yaptığımın, ne ettiğimin farkında değilim. Halkımızın başı sağ olsun. Orada ölenlerin ailelerine Allah sabır versin. Ölenler nur içinde yatsın. Yaralılara da Allah'tan şifa diliyorum. Taziyeye gelen herkese teşekkür ederim. Abimler gittikten sonra telefonla aradık. O zaman yoldaydım. Biri dedi 'Ankara'da patlama oldu' dedi. 'Sizden giden var mı?' dedi. Bende 'Nizamettin ağabeyim gitti.' dedim. Aradık ulaşamadık. Sürekli meşguldü, aradık ulaşamadık. Oradaki akrabalara, yakın arkadaşlara ulaştık. Kimisi 'ayakta gördüm, kimisi yok görmedim' dedi. Herkes bir şey söyledi. Bizi de biraz geçiştirdiler. Ama sonrada gittim. Gördüğüm manzarayı Cenab-ı Allah hiç kimseye göstermesin. Yani anlatılmaz. Birde orada adamlar gerçekten bizimle dalga geçer gibi savcı olsun, polis olsun yani bizim cenazemiz oraya gelmiş, parçalanmış, bölünmüş, orada olduğu halde gören vardır 'yok' diyor. Bizim herhalde 10.00'a 11.00'a kadar kayıplar listesindeydi. Maksat ne bütün hastaneleri gezdirdiler. Niçin hastaneleri gezdirdiler? İşte eziyet çektirmek için. Bunlar barış şehidi. 'Barış olsun' diye gittiler. Bundan başka bir şey var mıdır?" diye konuştu.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Nizamettin Bağcı'nın 15 gün öncesi babası Liyadin Bağcı'yı kaybettiği öğrenilirken, Bağcı ailesi iki acıyı birden yaşadı. Öte yandan Ankara'daki patlamada ölen diğer iki Manisalıdan Resul Yanar ve Emin Aydemir'in de cenazeleri ailelerine teslim edildiği ve Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Patlamada Ölen Nizamettin Bağcı Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement