Patnos'ta Uludere Protestosuna 5 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Patnos'ta Uludere Protestosuna 5 Tutuklama

Patnos\'ta Uludere Protestosuna 5 Tutuklama

Patnos'ta Uludere protestosuna 5 tutuklama (DHA)- AĞRI'nın Patnos İlçesi'nde, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminde PKK'lı oldukları zannedilerek düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirmesi olayını protesto etmek isteyen, 'özyönetim' pankartı açarak ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan 5 kişi tutuklandı.

06.01.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Patnos'ta Uludere protestosuna 5 tutuklama

(DHA)- AĞRI'nın Patnos İlçesi'nde, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminde PKK'lı oldukları zannedilerek düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirmesi olayını protesto etmek isteyen, 'özyönetim' pankartı açarak ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan 5 kişi tutuklandı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 28 Aralık 2011 günü düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin hayatını kaybetmesi olayını protesto etmek isteyen bir grup, ellerinde özyönetim pankartları ile Abdullah Öcalan lehine slogan attı. İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale eerek 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan M.O., H.G., İ.Z., Y.T. ve E.G. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanırken, diğer 9 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KAYMAKAM YALÇIN: ASLA TAVİZ YOK

Patnos Emniyet Müdürlüğü, 'Devrimci Patnos Halk İnisiyatifi' adı altında, 'Çarşamba günü Patnos ilçesinde kepenklerimizi açmıyoruz, kontakları çalıştırmıyoruz' yazılı bildiri dağıtan kişilere operasyon düzenledi. Operasyonda bildirileri dağıtanlardan V.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Bugün bazı esnafın kepenk açmadığını gören Kaymakam Engin Yalçın, belediyeden anons yaptırarak işyerlerinin açılmasını istedi. Açık olan işyerlerini gezerek esnafa teşekkür eden Kaymakam Yalçın, şöyle konuştu:

"İlçemizde bildiri dağıtarak, esnafı kepenk kapatmaya zorlayan birkaç soytarı, halkı korkutmak istemektedir. Önlemlerimiz her zamanki gibi artarak devam edecek. Devlet olarak her zaman esnaf ve vatandaşlarımızın yanındayız. Bütün esnaf işyeri açsın ve yaşantılarını devam ettirsin. Vatandaşlarımızla beraber, Patnos'u karıştırmak isteyen vatan hainlerine asla taviz vermeyeceğiz."

Semih YARDIMCI/PATNOS(Ağrı),

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patnos'ta Uludere Protestosuna 5 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement