Patrick Baumann İçin Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Patrick Baumann İçin Anma Töreni Düzenlendi

Patrick Baumann İçin Anma Töreni Düzenlendi

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Patrick Baumann'ın onuruna İsviçre'nin Lozan kentindeki Notre Dame Katedrali'nde bir anma töreni gerçekleşti.

03.11.2018 12:18  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 13 Ekim'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Patrick Baumann'ın onuruna İsviçre'nin Lozan kentindeki Notre Dame Katedrali'nde bir anma töreni gerçekleşti.

Törene FIBA Başkanı Horacio Muratore, IOC Başkanı Thomas Bach, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC Asbaşkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan ile birlikte; FIBA yönetimi ve çalışanları, FIBA partner şirketlerinden yetkililer, IOC çalışanları, Patrick Baumann'ın başkan olduğu Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (GAISF) ve Lozan 2020 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi'nden yetkililer de dahil olmak üzere birçok ülkeden spor dünyasının önemli isimleri katıldı.

Törende konuşan FIBA Başkanı Horacio Muratore, "Patrick Baumann benim için her şeyden önce her zaman güvenebildiğim gerçek bir dosttu. O aynı zamanda ailesini her zaman önde tutan harikulade bir eş ve babaydı. Patrick her zaman, 'Bu bir takım sporu ve hep öyle olacak. Ben buna kalpten inanıyorum. Takım olmak demek başarıya ulaşmak için her zaman bir arada çalışmak demektir' derdi. Patrick olmasaydı basketbol global olarak bugün bulunduğu yerde olamazdı. Harika karakteriyle birleşen tutkusu, bağlılığı ve iş ahlakı sayesinde Patrick, hem FIBA'nın hem de dünya basketbolunun tarihine geçti. O, sporun insanların hayatlarını değiştirecek güce sahip olduğuna inanırdı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Patrick Baumann İçin Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement