Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul'da Buluştu

Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul\'da Buluştu

Elvan EZBER İSTANBUL, (DHA FENER Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi'nin Patrik ve Başpiskoposları İstanbul'da bir araya geldi.

06.03.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elvan EZBER İSTANBUL, (DHA FENER Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi'nin Patrik ve Başpiskoposları İstanbul'da bir araya geldi. Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanması planlanan toplantı Fener Rum Patrikhanesi'nde yapılacak ve 3 gün sürecek.

Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşüleceği toplantı için Patrik ve Başpiskoposlar sabah erken saatlerde Fatih Fener'de bulunan Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne geldi. Patrikhanede hazırlanan toplantı masasına oturan patrik ve başpiskoposlar Bartholomeos'un gelmesinin ardından ayine katıldı. Ayinin ardından başlayan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Toplantıya Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, İskenderiye Patrikliği, Antakya Patrikliği, Kudüs Patrikliği, Rusya Patrikliği, Sırbistan Patrikliği, Romanya Patrikliği, Bulgaristan Patrikliği, Gürcistan Patrikliği, Kıbrıs Otosefal Kilisesi, Yunanistan Otosefal Kilisesi, Polonya Otosefal Kilisesi, Arnavutluk Otosefal Kilisesi, Çek ve Slovakya Otosefal Kilisesi katılıyor.

Toplantı 9 Mart günü Ortodoksluk Bayramı nedeniyle yapılacak ayinin ardından sona erecek.

EE (MK)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement