Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul'da Buluştu

Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul\'da Buluştu

Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'un daveti üzerine, 14 ortodoks kilisesinin patrik ve başpiskoposları İstanbul'da bir araya geldi.

06.03.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'un daveti üzerine, 14 ortodoks kilisesinin patrik ve başpiskoposları İstanbul'da bir araya geldi.

Buluşmada, Panortodoks Konsili'nin teolojik ve teknik prosedürlerinin görüşülmesi ve hazırlanmasının yanı sıra, Ortadoğu'daki Hristiyan toplumların durumu değerlendirilecek.

Toplantı için patrik ve başpiskoposlar sabah erken saatlerde Balat'ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi. Patrikhanede hazırlanan toplantı masasına oturan patrik ve başpiskoposlar, Bartholomeos'un gelmesinin ardından ayine katıldı. Ayinden sonra başlayan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantıya, İskenderiye Patrikliği, Antakya Patrikliği, Kudüs Patrikliği, Rusya Patrikliği, Sırbistan Patrikliği, Romanya Patrikliği, Bulgaristan Patrikliği, Gürcistan Patrikliği, Kıbrıs Otosefal Kilisesi, Yunanistan Otosefal Kilisesi, Polonya Otosefal Kilisesi, Arnavutluk Otosefal Kilisesi, Çek ve Slovakya Otosefal Kilisesi katılıyor. Üç gün sürecek toplantı 9 Mart günü Ortodoksluk Bayramı nedeniyle yapılacak ayinin ardından sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patrik ve Başpiskoposlar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement