Patrikler Savaşı Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Patrikler Savaşı Sürüyor

Moskova Patriği Kirill, İstanbul Ortodoks Patriği Bartolomus’un tek başına Ekümenik Konsey’i toplama kararı alma hakkı olmadığını, kilise kanunlarının böyle bir hak vermediğini söyledi.

30.10.2018 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moskova Patriği Kirill, İstanbul Ortodoks Patriği Bartolomus'un tek başına Ekümenik Konsey'i toplama kararı alma hakkı olmadığını, kilise kanunlarının böyle bir hak vermediğini söyledi.

Moskova Patriği Kirill, 8. uluslararası Ortodoks medyasının "İman ve Kelime" konulu festivalinde yaptığı konuşmada "İstanbul Patriği, hiçbir kilise kuralına dayanmadan kendi başına Ekümenik Konseyi toplama kararı aldı" dedi. Onun böyle bir hakkı olduğu hiçbir yerde belirtilmiyor" dedi.

Geçen hafta, Ukrayna'nın Kiev Ortodoks Kilisesi başkanı Filaret Denisenko, Ukrayna Kilisesinin bağımsızlığının ilan edilmesi için İstanbul Patriği Bartolomus'un Ekumenik konseyin toplanma tarihini açıklayacağını söylemişti.

Ekim ayı başında İstanbul Patriği Bartelemus'un Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin Rus kilisesinden bağımsızlığını ilan etmeye hazırlandığı sırada Rus Patriği Kirill de İstanbul Patriği ile ortak ayin yapmanın haram olduğunu ilan etmişti. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Patrikler Savaşı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement