Patronun Asgari Ücret Oyunu Bozuluyor - Son Dakika
Ekonomi

Patronun Asgari Ücret Oyunu Bozuluyor

Patronun Asgari Ücret Oyunu Bozuluyor

Hükümet asgari ücrete köklü çözüm için düğmeye bastı. Maliye ve SGK ücret tavanı belirleyecek, elden maaş dönemi kapanacak

02.10.2012 09:04  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşları asgari ücretten gösteren şirketlere yönelik kapsamlı bir inceleme başlattı. Sabah'ın haberine göre milyarlarca liralık prim, vergi kaybına neden olan asgari ücret oyununda köklü değişiklikler yapılacak. Bu kapsamda bütün meslek grupları için yeni maaş katsayısı belirleniyor.

Yeni sistemle maaş listesi oluşturulacak. Özel sektörde çalışanların neredeyse yüzde 45'ine yakını asgari ücretten gösterilirken, her iki kurum da, şirketlerden personel, asgari ücretli sayısı ve bordroları istedi.

Türkiye'de yaklaşık 5 milyon 150 bin asgari ücretli bulunuyor. Sigortalı çalışan sayısının da 11 milyon 300 bin olduğu düşünüldüğünde bunun yarıya yakını asgari ücretli gösteriliyor. SGK yetkililerine göre bu tablo nedeniyle devletin kaybı yaklaşık 4 milyar liraya ulaşıyor.

haberin devamı için http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/10/02/patronun-asgari-ucret-oyunu-bozuluyor

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Patronun Asgari Ücret Oyunu Bozuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement