Pavel Steidl - Son Dakika
Kültür Sanat

Pavel Steidl

Pavel Steidl

Akbank Sanat Günleri kapsamında birbirinden değerli müzisyenler sizlerle olacak.

10.01.2017 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Sanat Günleri kapsamında birbirinden değerli müzisyenler sizlerle olacak.

"Pavel kendine has, muhteşem bir gitarist. Gitarda bu kadar çok nüansı ortaya koyabilen ve dinleyicilerden bu derece duygusal bir tepki alan başka birini görmedim."Classical Guitar Review

Paris'te Radio France'ın 1982 Uluslararası Gitar Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandıktan sonra profesyonel kariyerine başlayan Steidl, kendi kuşağının en önemli gitaristlerinden biri oldu. Jüri üyeleri arasında Alexandre Tansman, Antonio Lauro ve Maria Luisa Anido gibi sanatçılar vardı. Steidl, daha önceleri Prag'da Milan Zelenka ve Štepán Rak gibi gitaristlerle çalıştı. 1987'de Hollanda'ya göç etmeye karar verdikten sonra, yıllarca farklı sanatçılardan esinlenmiş ve orijinal tarzını yaratmıştır. Pavel Steidl, kendi de besteler yapmakta ve bu besteleri sıklıkla konserlerinde çalmaktadır. Kanada, ABD, Çin, Hindistan, Japonya, Avrupa, Güney ve Orta Amerika dahil, dünyada 40'dan fazla ülkede konserler veren sanatçı, 2004 yılında İtalyan Gitar Dergisi Guitart'ın okuyucuları tarafından yılın gitaristi seçildi.

Büyük beğeni kazanan on beşe yakın kaydı arasında şunları sayabiliriz: Legnani: Fantasia, Op. 19/36 Caprices, Op. 20 (Naxos), Napoléon Coste: Guitar Works, Vol. 3 (Naxos), Guitar Music of the 18th & 19th Centuries (Panton), Mertz: Barden-Klange (Frame) ve Paganini: Sonate & Ghirbizzi for Guitar (Frame).

Steidl'ın 19.yy gitar literatürüyle gerçekleştirdiği yüksek derecede dışavurumcu performanslar, konserlerine ekstra bir boyut katıyor. Sıkça kendine has yüz mimikleri, el ve vücut hareketleri yaparak performansını zenginleştiriyor.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Pavel Steidl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement