Payitaht Müzesi Ecdadın Hatıralarını Gelecek Nesillere Aktaracak - Son Dakika
Güncel

Payitaht Müzesi Ecdadın Hatıralarını Gelecek Nesillere Aktaracak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak Payitaht Müzesi'nin yapımını sürdürüyor.

03.09.2018 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri birçok önemli projeyle ecdat yadigârı eserlere sahip çıktıklarını belirterek, yeni projelerle de bu mirasın gelecek nesillere aktarmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkan Altay, bu projelerin en önemlilerinden biri olan Payitaht Müzesi'nin de böyle bir misyon taşıdığını aktararak müze inşaatının devam ettiğini ifade etti.

Payitaht Müzesi'nin 5 bin metrekare alanda hayata geçirileceğini kaydeden Altay, "Müzenin içinde Selçuklu Sultanları Müzesi, sergi alanları, Miryokefalon Savaşı'nın hologram sistemiyle canlandırılacağı panorama bölümü, toplantı salonları bulunuyor. İçinde bulunduğu Kılıçarslan Şehir Meydanı'na ayrı bir anlam katacak olan Payitaht Müzesi, çevresindeki Ali Gav Medresesi ve Konya Sokağı ile şehrin merkezinde yeni bir cazibe alanı olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Payitaht Müzesi Ecdadın Hatıralarını Gelecek Nesillere Aktaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement