Paylaştığın Senindir, Sakladığın Değil! - Son Dakika
Güncel

Paylaştığın Senindir, Sakladığın Değil!

Paylaştığın Senindir, Sakladığın Değil!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinema Bölümü eğitmenlerinden yönetmen Zeynel Doğan'ın Şengal için hazırladığı kamu spotu için sanatçılar kamera karşısına geçti.

23.09.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı Sinema Bölümü eğitmenlerinden yönetmen Zeynel Doğan'ın Şengal için hazırladığı kamu spotu için sanatçılar kamera karşısına geçti.

"Ezidiler günde üç kez güneşe döner, dua ederler. Belki de insan soyunun şimdiye kadar söylediği en güzel dualar onlarındır. On binlerce Ezidi göç yollarında. Şengal'e bir ses ver… Ezidi felsefesinde düşmanlık ve kin yoktur. 72 fermanın sonunda kalplerindeki ışığı yitirmeyen Ezidilerin tanrısı Azda intikam peşinde koşan bir Tanrı değil. Katliamdan sonra bir Ezidi şeyhi şöyle der "Güneşi Öldüremezsiniz" Ezidi halkının bize ihtiyacı var. Paylaştığın senindir, sakladığın değil"

Bu sözler IŞİD'in yaptığı katliamın ardından Şengal'den göç etmek zorunda bırakılan Ezidi halkına destek için duyarlılık çağrısı yapan sanatçılara ait. Aralarında Engin Günaydın, Bennu Yıldırımlar, Meltem Cumbul, Gürgen Öz ve Tülin Özen'in de bulunduğu 35 sanatçı Ezidi halkı için kamera karşısına geçti. Türkiye'ye sığınan ve sayıları 30 bini aşan Ezidiler için bölge belediyeleri ve sivil toplum örgütlerinin kampanyaları devam ederken, Ezidiler'in bu durumuna dikkat çekmek için çoğunluğunu sinema oyuncularının oluşturduğu sanatçılar duyarlılık çağrısında bulundu. "Şengal'e Ses Ver" sloganıyla hazırlanan kamu spotundaki en önemli vurgu "Paylaştığın senindir, sakladığın değil" oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı Sinema Bölümü eğitmenlerinden yönetmen Zeynel Doğan'ın kamu spotu için kamera karşısına geçen diğer isimler şunlar: Cengiz Bozkurt, Şebnem Sönmez, Özgür Çevik, Bihter Özdemir Dinçel, Bülent Emrah Parlak, Melih Selçuk, Tilbe Saran, Engin Günaydın, Ayça Damgacı, Şevket Çoruh, Janset Paçal, Ezel Akay, Şevval Sam, Özcan Alper, Hüseyin Karabey, Yıldırım Türker, Burak Tamdoğan, Devin Özgün Çınar, Ersin Korkut, Hamdi Kahraman, Gizem Soysaldı, Jülide Kural, Nazmi Kırık, Nur Sürer, Şebnem Hassanisoughi, Orhan Alkaya ve Özlem Çınar.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Paylaştığın Senindir, Sakladığın Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement