Pazar Alışverişinin Püf Noktaları - Son Dakika
Emlak

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Süper marketlerin sayısı her geçen gün artsa da mahalle aralarında kurulan semt pazarlarının yeri bir başka. Tazeliğin yanı sıra ev ekonomisine yaptığı katkı sayesinde pazar alışverişi hala pek çok kişinin vazgeçemediği bir alışkanlık...

28.12.2018 19:28  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Her hafta aynı günde kurulan ve taptaze meyve sebzeler sunan semt pazarlarında alışveriş yapmanın da bazı püf noktaları bulunur.

Alışveriş listenizi önceden hazırlayın

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Gıda israfını ve gereksiz harcamaları önlemek, tam olarak ihtiyaca yönelik bir alışveriş yapmak için eksiklerinizi bir kağıda yazarak evden çıkın. Aksi takdirde çantalarınızı fiyatını çok uygun bulduğunuz ya da gözünüze o an güzel görünen, ancak tüketemeyeceğiniz ürünlerle doldurabilirsiniz. Bu da alışveriş için belirlediğiniz bütçeyi aşmanıza neden olabilir. Gereksiz harcamaları önlemenin bir diğer yolu, yanınıza sadece harcamayı planladığınız kadar nakit para almak.

Pazar alışverişi zamanını çok iyi ayarlayın

Her semt pazarında pazarcılar "Akşam pazarı, kapatıyoruz" nidalarıyla ellerinde kalan ürünleri satmaya çalışırlar. Bu sebepten fiyatlar akşam saatlerinde biraz daha aşağıya çekilir. Hesaplı bir alışveriş için pazar ziyaretinizi akşam saatlerine denk getirebilirsiniz. Ancak ürünlerin daha iyileri ve daha tazeleri erken vakitlerde tükenmiş olabileceği için akşam saatlerinde taze meyve sebze bulabilmeniz biraz zor olabilir.

Pazarı baştan sona gezin

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Pazar alışverişi yapmanın esas amacı taze ürünleri uygun fiyata alabilmek. Hem sezona göre tezgahlara gelen yeni ürünleri görmek hem de fiyatlara hakim olabilmek için alışverişe başlamadan önce pazarı baştan sona bir turlayın. Böylece nerede ürünler daha taze, nerede fiyatlar uygun tespit edebilirsiniz. Hızlı bir pazar turuyla en iyi tezgahları belirleyerek alışverişe başlayabilirsiniz.

Ürünlerin tazeliğini test edin

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Taze ürünleri tespit etmek, pazar alışverişinin en can alıcı noktası sayılabilir. Peki, sebze ve meyvenin iyisini nasıl anlarsınız? Örneğin taze fasulye büktüğünüzde kırılıyorsa alın, katlanıyorsa bırakın. Brokoliyi sert ve yemyeşilse tercih edin. Patlıcan gergin ve parlaksa ve sapı sertse tazedir. Patlıcanın uzun olanlarında daha az tohum bulunur. Ispanağın ise kökü kırmızı ve yaprakları ise kısa olanlarını tercih edin. Bu tür ipuçlarını öğrenerek her zaman taze ve leziz seçimler yapabilirsiniz.

Müdavimlik her zaman kazandırır

Pazar Alışverişinin Püf Noktaları

Tanıdığınız, güvendiğiniz insanlardan alışveriş yapmak yani bir işletmenin, pazar esnafının müdavimi olmak her anlamda avantajlıdır. Sizi tanıyan, sizin için ürünlerin en tazesini sunan esnaflar, pazar alışverişinizi kolaylaştırır. Her hafta yüz yüze baktığınız ve yıllardır alışveriş yaptığınız bir satıcıdan ürün alırken hem pazarlık yapabilirsiniz hem de isteklerinizi kolaylıkla kabul ettirebilirsiniz.



üzerinde ortaya çıktı.
Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Pazar Alışverişinin Püf Noktaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    13:10 Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
    11:29 Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

    Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki bir apartmanın balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayı fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve mermi çekirdeğini emniyete götürdü. Ev sahibi, balkonda oturamama korkusu yaşadığını ve insanları duyarlı olmaya çağırdı.

  • Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı
    10:51 Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Zonguldak'ta geçen Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre, 2024 yılı Ocak ayında 363, Şubat ayında 432 ve Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında Zonguldak ilçelerindeki konut satışlarına ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Alaplı ilçesinde 381, Çaycuma ilçesinde 1090, Devrek ilçesinde 603, Karadeniz Ereğli ilçesinde 1652, Gökçebey ilçesinde 171, Kilimli ilçesinde 196, Kozlu ilçesinde 845 ve Merkez ilçede ise 1155 konutun satışı gerçekleşti.


Advertisement