Pazarlar'da Şehitleri Anma Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Şehitleri Anma Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde ’’Çanakkale Deniz Zafer’inin 100. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

18.03.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde "Çanakkale Deniz Zafer'inin 100. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Tören, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından çelenk koyma töreni sona erdi.

"Çanakkale Deniz Zafer'inin 100. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri çerçevesinde Pazarlar Anadolu Lisesi konferans salonunda Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu programın sunumu yapıldı.

Programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Akgül yaptı. Akgül, " Çanakkale Dünya'da eşe olmayan bir savaş. Yalnız devletlerin ve milletlerin değil, nesillerinde savaşı. Onunla başlayan bütan savaşlar bitti. Pek çoğu zihinlerden silinip gitti ve tarihi kaynaklarda küçük bir bilgi olarak kaldı. Çanakkale savaşı ise hala her hali ile hafızalarda ve hatıralarda yaşıyor. Kitaplarla, bestelerle, filmlerle, şiirlerle ve ziyaretler ile geleceğe taşınıyor. Bu itibarı ile savaş fiilen olmasa bile netice itibarı ile hala devam ediyor" dedi.

Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Şehit Onbaşı ve Niğdeli Ali Çavuş skeçler sahne aldı. Ayrıca programda Çanakkale savaşlarını anlatan videolar ve slayt gösterileri yapıldı. Programda öğrenciler tarafından sunulan skeçler salonda duygusal arların yaşanmasına sebep oldu.

Tören, "Çanakkale Deniz Zafer'inin 100. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri çerçevesinde okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Programa İlçe Kaymakamı Soner Bedir, Garnizon Komutan İlker Bahadır, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Siyasi Parti temsilcileri, daire Müdürleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Şehitleri Anma Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika


Advertisement